( ISSN 2738-5760 )
Foto: Impol, Metalurg Foto: Impol, Metalurg

Impol je tudi letos razpisal štipendije

Ste motivirani, željni znanja, prilagodljivi in hkrati ustvarjalni? Skupina Impol svojo uspešnost gradi na svojih zaposlenih. Zato smo za šolsko leto 2022/2023 razpisali:
  • 15 kadrovskih štipendij za program metalurški tehnik (SŠSB)
  • 1 kadrovsko štipendijo za program inženirstvo materialov (NTF LJ)
  • 1 kadrovsko štipendijo za program strojništvo (UN MB)
  • 1 kadrovsko štipendijo za program mehatronika (UN MB)
  • 2 kadrovski štipendiji za program računalništvo in informacijske tehnologije (UN MB)

Rok prijave za pridobitev štipendije je 1. september 2022 (MT), 1. oktober 2022 (ostalo).

ZAKAJ IZBRATI KADROVSKO ŠTIPENDIJO IMPOLA?

Vsem štipendistom poleg štipendije ves čas šolanja zagotavljamo opravljanje strokovne prakse pod vodstvom usposobljenih mentorjev, pridobivanje praktičnega znanja, delo na projektih in strokovno podporo pri razvoju kariere. Posebno skrb namenimo tudi tistim, ki v Impolu opravljajo obvezno praktično usposabljanje z delom. Naši usposobljeni mentorji svoje mentorirance vodijo, jih vzpodbujajo in jim pomagajo pri prvih korakih na delovnem mestu. V Impolu praktično usposabljanje in laboratorijske vaje opravljajo tudi vsi dijaki programa metalurški tehnik, ki se izvaja na Srednji šoli Slovenska Bistrica. Vsi štipendisti imajo poleg obvezne šolske prakse v Impolu zagotovljeno vsaj enomesečno delovno prakso v poletnih mesecih. Sistem je nastavljen tako, da vsako leto štipendist obišče drug proces in na ta način pridobi večji obseg izkušenj.

SPREMEMBE SO NAŠA STALNICA

Ljudje se spreminjamo in tako so tudi mlajše generacije drugačne. Mladi so vse bolj digitalno usposobljeni, želijo si priložnosti kariernega razvoja, jasna pričakovanja, hitre rezultate, vedno pomembnejše pa jim postaja ravnovesje med kariero in prostim časom. Vsemu temu se moramo v podjetjih prilagoditi. V Impolu se neprestano razvijamo in vlagamo v napredek tako na tehničnem področju, ko gre za naše izdelke, kot tudi na področju doživljanja celotnega procesa zaposlitve in razvoja naših zaposlenih. Želimo si, da zaposleni radi prihajajo na delo in se tukaj tudi dobro počutijo.

VIŠINA ŠTIPENDIJE

Osnovna kadrovska štipendija za dijake znaša 12 odstotkov minimalne bruto plače ali 122,91 evra. Štipendije za študente znašajo 18 odstotkov minimalne bruto plače oziroma 193,40 evra. V enakem znesku se študentom, ki ne živijo doma, povrnejo tudi stroški bivanja, tako da celotna štipendija znaša skoraj 400 evrov. Štipendisti, tako dijaki kot študentje, si lahko osnovo dvignejo do 40 odstotkov, kar je odvisno od njihovega učnega uspeha in veseli nas, da je takšnih štipendistov z dobrim uspehom veliko.

  • april 24, 2022
Nazadnje urejano na 0, 16.07.2022 08:02
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči