( ISSN 2738-5760 )

Maja se v Bistrici obetajo številne prireditve

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica je danes pripravil novinarsko konferenco, na kateri so organizatorji predstavili številne dogodke in prireditve, ki bodo maja potekale v Slovenski Bistrici in okolici.

Ljudska univerza že v ponedeljek, 9. maja, pripravlja Tedne vseživljenjskega učenja, ki bodo trajali vse do 12. junija. Kot lokalni koordinator bo Ljudska univerza tudi letos pod svojim okriljem združila več kot 50 izvajalcev, ki bodo skupaj pripravili okoli 100 prireditev. Pripravili pa bodo tudi Parado učenja 2022, ki bo tokrat v sredo, 25. maja 2022. Že 17. maja pa vabijo na Retorične vragolije z Zdravkom Zupančičem v Domu svobode. Vstopnice so že na voljo!

Društvo Majolika, ki letos obeležuje 20 let uspešnega delovanja, bo v sredo, 25. maja, ob 12. uri v Graslovem stolpu odprlo razstavo del, ki jih člani društva razvijajo v projektu Nova preteklost, po odprtju pa bo sledil ogled razstave v razstavnem prostoru CDUO in druženje s pogostitvijo na malem dvorišču.

Tudi Knjižnica Josipa Vošnjaka pripravlja pestro majsko dogajanje. 9. maja bo gostila Aljošo Bagolo, 16. maja bo pravljični večer za odrasle, 24. maja pa literarni večer z Markom Radmilovičem in Tonetom Vogrincem. 25. maja knjižnica praznuje svoj dan, ob tej priložnosti pa obljubljajo pestro dogajanje pred knjižnico.

Zavod za kulturo bo 18. maja, ob muzejskem dnevu odprl vrata obiskovalcem zastonj, prav tako za 18. maja pa napovedujejo novinarsko konferenco ob izidu kataloga Vedute. 20. maja bo koncert vokalne skupine Vivere z gosti, 28. maja pa koncert pihalnega orkestra s Šolte.

Center Vintgar bo poleg številnih športnih dogajanj 13. maja pripravil koncert Mkeja in muzičarov, kot predskupina pa bo nastopila bistriška skupina Acoustic.

Javni Zavod za šport bo 28. maja gostil atletsko smetano na 22. mednarodnem atletskem mitingu, 20. Stepišnikovem memorialu v metu kladiva in 2. memorialu Marjana Štimca v suvanju krogle.

Javni sklad za ljubiteljsko dejavnost 29. maja organizira na Spodnji Polskavi srečanje godb na pihala Zakorakajmo v pomlad.

Letos bo na Trgu svobode ponovno tudi srečanje turističnih podmladkov Tkanje prijateljstva z nitkami turizma, in sicer 18. maja.

Kar nekaj prireditev se obeta tudi junija in julija, o vseh pa vas bomo sproti obveščali tudi na Bistričan.si.

  • maj 4, 2022
Nazadnje urejano na 0, 08.05.2022 09:50
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Poišči