( ISSN 2738-5760 )

TVU

Tedni vseživljenjskega učenja Tedni vseživljenjskega učenja

Od ponedeljka Tedni vseživljenjskega učenja

V ponedeljek, 9. maja, se tudi v Slovenski Bistrici začenjajo Tedni vseživljenjskega učenja, ki potekajo pod sloganom Slovenija, učeča se dežela. Lokalna koordinatorica Ljudska univerza bo do 12. junija pripravila nekaj manj kot 100 dogodkov in 25. maja tudi Parado učenja.

Že 27. leto zapored organizator, Andragoški center Slovenije, pripravlja Tedne vseživljenjskega učenja. V Slovenski Bistrici je lokalni koordinator Ljudska univerza, ki bo do 12. junija z okoli 50-mi izvajalci pripravila skoraj 100 prireditev. »Namen največjega izobraževalnega dogodka v Sloveniji je promocija učenja v najrazličnejših oblikah v vseh življenjskih obdobjih na vse mogoče načine,« pojasnjuje direktorica Brigita Kruder.

25. maja bodo pripravili tudi Parado učenja

Parada učenja se vrača na ulice in trge v sredo, 25. maja, med 9.30 in 15.00. Osrednji prireditveni prostor bo na Trgu svobode. »Mobilne stojnice pa bodo postavljene na izbranih ulicah:

  • Na Rimski ulici se bomo pogovarjali o digitalizaciji družbe in razvoju,
  • Stepišnikova bo prostor za spodbujanje bralne kulture,
  • Ingoličeva za zbiranje rabljenih knjig,
  • Kajuhova za debato o samooskrbi in zeleni preobrazbi,
  • Na Pirnikovi bomo razpravljali o položaju mladih ter
  • V Vošnjakovi in Leskovarjevi o vlogi starejših v družbi.

Tudi letos ne bo šlo brez nagradnih iger. Pripravljajo izbor Bistriške ulice z najlepšim imenom, druga nagradna igra pa je Izziv za mlade in je povezana s 30. letnico smrti Antona Ingoliča,« še dodaja Kruderjeva.

Novi ambasadorji učenja

Sedemnajstim do zdaj imenovanim se bodo letos pridružili štirje novi ambasadorji učenja. Med njimi sta poklicni gasilec Rok Rutnik, ki je tudi strojnik konstrukter in svoja znanja prenaša na udeležence izobraževanja v srednji šoli, in Marija Košič, ki že več desetletij prenaša znanje šivanja na vse generacije. Zanimanje za njene tečaje pa ne pojenja.

Na Bistričanu.si bomo sproti objavili tudi vse dogodke, ki jih pripravlja Ljudska univerza.

Nazadnje urejano na 0, 06.05.2022 15:46
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči