( ISSN 2738-5760 )
Postaja bistriške policije, Foto: Bistričan.si Postaja bistriške policije, Foto: Bistričan.si

Poročilo o dogodkih na PP Slovenska Bistrica

Pri opravljanju del in nalog v času od 7:00 ure dne 3. 5. 2022 do 7:00 ure dne 9. 5. 2022, smo policisti tukajšnje policijske postaje obravnavali naslednje dogodke in pojave:

 

KAZNIVA DEJANJA:

Obravnavano je bilo 10 kaznivih dejanj, od tega, 1 kaznivo dejanje velike tatvine, 4 kazniva dejanja tatvine, 1 kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, 2 kazniva dejanja goljufije, 1 kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe in 1 kaznivo dejanje posilstva.

3. 5. 2022, Štatenberg,
kjer je neznani storilec v času med 30. 4. 2022 in 3. 5. 2022, vlomil skozi okno bivalnega vikenda ter iz notranjosti odtujil denar, digitalni fotoaparat, daljnogled in pokal. S tem dejanjem je neznanec odškodoval lastnika bivalnega vikenda za cca. 5000 evrov.

4. 5. 2022, Slovenska Bistrica,
Kjer je oškodovanec znani osebi posodil gotovino v višini 300 evrov za nakup bele tehnike. Kljub večkratnim pozivom oškodovanca, da mu upnik vrne posojen denar, mu navedeni le tega noče vrniti. S tem dejanjem je oseba katera je denar posodila oškodovana za 300 evrov.

4. 5. 2022, Spodnja Ložnica,
kjer je neznani storilec med 9.30 in 11.30 uro, iz dvorišča več stanovanjske hiše izvršil tatvino kolesa vrednega cca. 200 evrov. Z zbiranjem obvestil so policisti preko dneva izsledili osumljenca navedenega kaznivega dejanja, osumljencu zasegli odtujeno kolo, ter ga vrnili lastniku.

5. 5. 2022, Pragersko,
kjer so neznani storilci v noči med 3. 5. 2022 in 4. 5. 2022, pristopili do gradbišča podvoza in železniških tirov v Pragerskem, ter tam izvršili tatvino cca. eno tono rebrastih kovinskih palic in vodne črpalke. S tem dejanjem so neznani storilci oškodoval podjetje katerega delavci so izvajalci del, za cca. 1900 evrov.

PROMETNA VARNOST:

Obveščeni smo bili o 7 prometnih nesrečah. V 4 primerih smo odstopili od ogleda kraja prometne nesreče in udeležencem prometne nesreče izdali pisna obvestila, v 1 primeru smo prometno nesrečo zaključili z uradnim zaznamkom, v 1 primeru pa smo povzročitelju prometne nesreče zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Zaradi vožnje voznikov pod vplivom alkohola smo izvedli 3 ukrepe. Pri tem smo 2 voznikoma na podlagi 113/A. člena ZP-1, odvzeli vozniško dovoljenje in podali obdolžilni predlog za uvedbo postopka o prekršku na Okrajnem sodišču v Mariboru, 1 vozniku pa smo zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP), smo 3 voznikom zasegli motorno vozilo, saj je bilo v postopku o prekršku ugotovljeno, da vozniki niso posedovali veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo kategorije v katero je spadalo vozilo, ki so ga vozili vozniki v času storitve prekrška.

Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov smo na Okrajno sodišče v Mariboru podali 4 predloge za uvedbo postopka o prekršku, izrekli 40 opozoril in izdali 46 plačilnih nalogov.

JAVNI RED IN MIR:

Zaradi suma kršitev javnega reda in miru smo posredovali v 7 primerih. V vseh sedmih primerih smo posredovali na javnem kraju. V 2 primerih smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom, saj ob interveniranju nismo ugotovili elementov prekrška, v 4 primerih smo kršitelju zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog, v 1 primeru pa smo zoper kršitelja javnega reda in miru uvedli hitri postopek prekrškovnega organa.

Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru smo na podlagi 109/2. člena Zakona o prekrških, do iztreznitve pridržali eno osebo, katera se ob interveniranju policistov ni pomirila in ni prenehala s kršitvijo javnega reda in miru.

Prav tako smo v tem časovnem obdobju ugotovili, da je eden od lastnikov stanovanjske hiše, na dvorišču hiše kuril različni odpadni material, med katerim so se tudi nahajali izdelki iz PVC – ja. Zoper kršitelja bomo podali predlog za uvedbo postopka o prekršku drugemu prekrškovnemu organu.

Prijeten, uspešen in varen prihodnji teden, vam želimo policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica.

  • maj 9, 2022
Nazadnje urejano na 0, 09.05.2022 18:44
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Vreme

Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči