( ISSN 2738-5760 )
Delovna akcija v Studenicah, Foto: dr. Simona Kostanjšek Brglez Delovna akcija v Studenicah, Foto: dr. Simona Kostanjšek Brglez

Uspešna delovna akcija pri samostanu v Studenicah

V soboto, 7. maja, je v Studenicah potekala velika delovna akcija. Udeležili so se je zaposleni na podjetju Enertec, ki je lastnik studeniškega samostana in člani Turističnega društva Samostan Studenice. 

Pobudo za skupno delovno akcijo, ki je bila namenjena predvsem spoznavanju novih lastnikov in lokalne skupnosti ter druženju, je dala vodja projekta revitalizacije studeniškega samostana dr. Simona Kostanjšek Brglez, ki je prevzela tudi glavnino organizacije. Podporo ji je nudila predsednica TD Samostan Studenice Darja Dern. Kljub slabemu vremenu se je dogodka udeležilo okoli trideset ljudi. Ob jutranji kavi so zbrane pozdravili in nagovorili dr. Simona Kostanjšek Brglez, direktor podjetja Enertec Peter Kumer in predsednica TD Darja Dern. Sledila je seznanitev z opravili in razdelitev del in formiranje skupin. Do kosila, ki ga je sponzorsko prispeval Moj mesar Jože iz Poljčan, je bila opravljena že skoraj polovica zastavljenega dela.

Do večera, ko so prizorišče zapustili še zadnji udeleženci, sta bili slabi tretjini samostanskega dvorišča očiščeni večine grmovja in pokošeni, odstranjen je bil betonski obod okrog vrbe žalujke, ki raste na dvorišču. Poskrbljeno je bilo za varnost, in sicer so se zavarovali zdaj odprti jaški okrog stavb, popravljeni so bili strešniki, ki so nevarno viseli preko žlebov, pobrali so se ostanki stekla, postavljene so bile opozorilne table.

Na akciji so se lotili tudi notranjosti stavb. Prostore so pometli, zložili uporabne stole in mize in začasno zaprli okenske odprtine na zahodni strani, da so preprečili stalno zamakanje ob večjih nalivih. Peter Kumer, dr. Simona Kostanjšek Brglez in Darja Dern, pa tudi vsi drugi udeleženci, so zelo zadovoljni z opravljenim delom in prijetnim vzdušjem, ki je trajalo ves dan, in se veselijo naslednje skupne delovne akcije, ki bo predvidoma junija.

 

Nazadnje urejano na 0, 10.05.2022 11:32
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Poišči