( ISSN 2738-5760 )

Šport

Nogometni stadion Nogometni stadion

Kmalu nova trava na nogometnem stadionu

Občina Slovenska Bistrica bo na izredni seji v torek, 17. maja, obravnavala tudi potrebno dokumentacijo za projekt »Veliko nogometno igrišče z umetno travo – zamenjava trave«.

Veliko nogometno igrišče z umetno travo je del športnega parka Slovenska Bistrica, ki ima pomembno funkcijo za razvoj športa v naši občini. Igrišče je nastalo leta 2009, kar pa pomeni, da se je njegova življenjska doba oziroma garancija za umetno travo in granulat, glede na certifikat UEFA PRO, že iztekla. Izguba kakovosti in dotrajanost vpliva na zmanjšanje varnosti in večanje števila poškodb pri igralcih. Potrebna je zamenjava umetne trave, s katero se bo zagotovilo varno in kakovostno vadbeno površino, ki je predpogoj za izvajanje tako rekreativno-ljubiteljske športne dejavnosti kot tudi vrhunskega tekmovalnega športa. Namen investicije je omogočiti optimalne pogoje za vadbo in trening selekcij nogometne šole ter nadaljevati s kakovostno vadbo in množičnostjo igralcev NK Kety Emmi Bistrica, ki so si na zadnji tekmi zagotovili napredovanje v 2. slovensko nogometno ligo, tudi v prihodnje.

Predlagano investicijo bo občina prijavila na Razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2022 (razpis SIPN-2022), ki ga je objavila Nogometna zveza Slovenije. Vrednost investicije je ocenjena na 268.160 € z DDV, od tega bo občina zagotovila 208.160 €, 60.000 € pa pričakuje, da bo primaknila Nogometna zveza Slovenije.

Gorazd Jelenko

 
 
 
  • maj 12, 2022
Nazadnje urejano na 0, 13.05.2022 04:45
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Vreme

Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči