( ISSN 2738-5760 )

Šport

Špela Kunčič, Foto: Primož Kastaneto Špela Kunčič, Foto: Primož Kastaneto

Špela Kunčič svetovna podprvakinja v ekipnem nastopu

Elva v Estoniji je letos prizorišče svetovnega prvenstva kegljačic in kegljačev U23, kjer barve slovenske reprezentance uspešno zastopa tudi Bistričanka Špela Kunčič.

Za Kunčičevo se je delovni dan pričel že dan po ponedeljkovi otvoritvi, saj se je v torek pričel ekipni nastop reprezentanc, ki se je v zaključil v sredo z velikim uspehom slovenske reprezentance.
Dekleta so prikazala izreden nastop in na koncu morale priznati premoč le izredno močni ekipi Nemčije. Kako dober je bil nastop slovenske ekipe dovolj nazorno pove podatek, da so bile do srede aktualne svetovne prvakinje, reprezentantke Hrvaške, na koncu osvojile 3. mesto, za Slovenkami pa so zaostala pičla 2 keglja. Dva keglja pri več kot 3500 podrtih kegljih!
V zares odličnem nastopu so dekleta pokazala veliko izenačenost, saj je kar 5 kegljačic svoje nastope zaključilo znotraj razlike 20 kegljev.
Kunčičeva, kot nepogrešljiv člen v verigi uspehov z reprezentanco je tudi tokrat prispevala svoj delež in nastop zaključila s 580 podrtimi keglji. Fantastičen nastop je uspel Tini Mržljak, ki je svoj nastop zaključila s kar 620 podrtimi keglji.
Nastopi slovenskih tekmovalk:
Tea Repnik – 574 podrtih kegljev
Špela Kunčič – 580
Tina Mržljak – 620
Sara Rovtar – 594
Iris Zoran – 588
Nataša Radić – 587

V posamični finale so se uvrstile tri slovenske reprezentantke in sicer Tina Mržljak, ki je trenutno na 7. mestu, Sara Rovtar (21.) in Iris Zoran, ki se je s 24. mestom kot zadnja uspela uvrstiti na sklepni del, ki bo na sporedu v nedeljo.

Napisal: Damijan DRAME

Nazadnje urejano na 0, 20.05.2022 06:30
Oceni ta prispevek
(4 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči