( ISSN 2738-5760 )

Kultura

V knjižnici odslej tudi Igroteka

V tednu svojega praznovanja so v Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica obogatili zbirko knjižničnega gradiva še z različnimi družabnimi in didaktičnimi igrami – IGROTEKO. Ker si v knjižnici želimo otrokom ponuditi v uporabo varne igrače, smo v svojo zbirko vključili igrače, ki ustrezajo normativom varnih igrač (z oznako CE).

Za izposojo kvalitetnih igrač smo se odločili, ker je igra otrokova osnovna dejavnost, ki spodbuja njegovo radovednost, strpnost, ustvarjalnost ter mu daje neskončno možnosti pri raziskovanju in razvija njegove psihične in fizične sposobnosti. Vpliva tudi na otrokovo pridobivanje različnih izkušenj in znanja, na inteligenco, na njegovo čustveno življenje in razvoj v družbeno bitje. Zanimivo pa je, da igre ne poznajo starostne omejitve, zato k igri z otroki vabimo tudi odrasle. Igrati se z otrokaom je nekaj najlepšega, zato zajemite trenutke igre z veliko žlico dobre volje in naj vas popeljejo k sprostitvi in zabavi. Pomembno je le, da velja za vse igralce (male in velike) pravilo: kdor hoče zmagati, se mora naučiti tudi izgubljati.
Še prej pa vas vabimo v svojo sredino, da pobrskate tudi med igračami v naši IGROTEKI in izberete igro, ki bo vam in vašemu otroku polepšala skupne trenutke.
Darja Kolar
Nazadnje urejano na 0, 20.05.2022 17:51
Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči