( ISSN 2738-5760 )

STOPIMO SKUPAJ – ostala sta brez vsega

11. maja je bliskoviti požar uničil hišo zakoncev Milene in Marjana Jordana v Ritoznoju. V nekaj minutah sta ostala tako rekoč brez vsega.

Zakonca Jordan sta se v hiško ob vznožju vinorodnega Ritoznoja preselila pred 20 leti. 11. maja nekaj po 13. uri so ognjeni zublji uničili vse, kar sta si v teh letih ustvarila, hiša za bivanje ni več primerna, uničena sta bila gospodarski objekt in avtomobil, zgorela je tudi vsa oprema in osebna lastnina, tudi igrače vnukinj, za kateri sta skrbela 20 dni na mesec.
Takoj po požaru so policisti škodo ocenili na okoli 100.000 €, vzrok pa še vedno preiskujejo. Zakonca Jordan sta imela hišo sicer  zavarovano, a veliko odškodnine ne pričakujeta, vprašanje pa je tudi, kdaj jo bosta dobila. Občina Slovenska Bistrica jima je takoj priskrbela stanovanje, ki pa je neopremljeno. Takoj so jima priskočili na pomoč številni sosedje in lokalna skupnost. S pomočjo Rdečega križa sta dobila najnujnejšo opremo, nekaj je še potrebujeta, kot je pohištvo za manjšo kuhinjo.


Milena in Marjan Jordan sta upokojenca, njuni prejemki niso visoki. Na Območnem združenju Rdečega križa Slovenska Bistrica so odprli transakcijski račun, kjer zbirajo denarno pomoč za zanju. Pomagajmo, če lahko.

Prostovoljni prispevki se zbirajo na transakcijskem računu, odprtem pri Rdečem križu Slovenije, Območno združenje Slovenska Bistrica.

TRR: SI56 0443 0000 0433 025
Sklic SI00 74743228
Namen: POŽAR – JORDAN 

Seveda pa si najbolj želita, da bi se lahko čim prej vrnila nazaj v domače okolje. Upata namreč, da si bosta lahko na pogorišču postavila vsaj manjšo hiško, kjer bi lahko živela mirno starost in še naprej skrbela za muce, psa in druge živali, ki so jima v veselje.

Posnetek Studia Bistrica

Natalija Sinkovič

  • maj 27, 2022
Nazadnje urejano na 0, 02.07.2022 14:32
Oceni ta prispevek
(5 glasov)

Poišči