( ISSN 2738-5760 )

TVU

Ta teden na Tednih vseživljenjskega učenja

V okviru Tednov vseživljenjskega učenja, ki se bodo uradno končali 12. junija, nas tudi prihodnji teden čaka kar nekaj zanimivih prireditev, na katere vas lokalni koordinator - Ljudska univerza Slovenska Bistrica prijazno vabi.

 

Om Yoga Center - Vibracija manter in gonga z meditacijo

10. 6. 2022   Ura: 19:00 - 20:30

Točen naslov: OM Yoga center, Trg svobode 20, 2310 Slovenska Bistrica

Vibracija manter združena z vibracijo gonga je intenzivna in prepoznavna. Gong ustvarja s svojo vibracijo blagodejno valovanje in vpliva na ... v fizičnem telesu. Mantre so vibracijski zvoki in svete formule, ki osvobajajo um. Ustvarja se harmonija telesa, uma, duha.

 

LJUDSKA UNIVERZA SLOVENSKA BISTRICA - Spoznaj spretnosti – zaglej nove priložnosti!

6. 6. 2022     Ura: 09:00 - 12:00

Točen naslov: Ljudska univerza Slovenka Bistrica, Partizanska ulica 22, 2310 Slovenska Bistrica
Spletni Vprašalnik Ocenjevanje Spretnosti – SVOS je spletni pripomoček, s katerim je možno brezplačno oceniti lastne spretnosti. Ustrezen je za odrasle vseh starosti. Namenjen je individualnemu ocenjevanju. Za reševanje si je potrebno vzeti dovolj časa v mirnem prostoru. Le tako bodo rezultati lahko zanesljivi in realni. POSAMEZNIK na podlagi rezultatov spozna svoje potenciale in talente in jih ohranja, pri sebi spozna področja manj razvitih spretnosti in jih zato hitreje ter učinkoviteje lahko izboljša.

 

Urška Mikolič s. p. -  Krepitev medsebojnih odnosov

6. 6. 2022     Ura: 19:00

Točen naslov: Ljudska univerza Slovenska Bistrica, Partizanska ulica 22, 2310 Slovenska Bistrica

Kratek opis: Krepitev medsebojnih odnosov: - Moj partner - določen ali izbran? - Različni jeziki in razumevanje ljubezni med partnerjema - Pogrevanje, izogibanje in reševanje partnerskih konfliktov - Otrok in njegovi možgani ter razvoj navezanosti itd.

 

LJUDSKA UNIVERZA SLOVENSKA BISTRICA - Dan odprtih vrat Ljudske univerze Slovenska Bistrica

7. 6. 2022     Ura: 08:30 - 14:00

Točen naslov: Ljudska univerza Slovenka Bistrica, Partizanska ulica 22, 2310 Slovenska Bistrica

Na čast vseživljenjskemu učenju smo se na Ljudski univerzi Slovenska Bistrica tako kot vsako odločili, da v času akcije TVU odpremo vrata za vse, ki jih zanimajo naši izobraževalni programi in dejavnosti. V tem času bomo omogočili tudi vpise v naše programe in nudili svetovanje vsem interesiranim. Vabljeni, da se povzpnete k znanju skozi naša vrata!

 

Poljčane - Svetovalni kotiček

8. 6. 2022     Ura: 09:00 - 12:00

Točen naslov: TIC – razvojni center narave, Bistriška cesta 68, 2319 Poljčane

Ljudska univerza Slovenska Bistrica organizira Svetovalni kotiček na Razvojnem centru narave Poljčane. Če imate kakšno vprašanje o vpisu v program trgovec, ekonomski tehnik ali strojni tehnik, vam lahko odgovorimo. Na Ljudski univerzi organiziramo tudi osnovno šolo za odrasle. Zaposleni in brezposelni se lahko udeležite katerega od brezplačnih tečajev tujih jezikov, računalništva. Te in še mnoge druge informacije lahko dobite v Svetovalnem kotičku. Vabljeni!

 

Ljudska univerza Slovenska Bistrica - Dan odprtih vrat Središča za samostojno učenje

9. 6. 2022     Ura: 08:30 - 12:30

Točen naslov: Ljudska univerza Slovenka Bistrica, Partizanska ulica 22, 2310 Slovenska Bistrica

Prostor se nahaja v pritličju in je opremljen z računalniki z vso multimedijsko opremo z dostopom do interneta. Na njih najdete programe za samostojno učenje različnih jezikov (od bolj ;poznanih kot sta angleščina in nemščina pa do nam bolj eksotičnih kot so španščina, italijanščina in ruščina), slovarje in druge teme, kot so računalništvo, osebnostna rast, naravoslovje itd. V Središču lahko tudi tipkate seminarske ali diplomske naloge, prošnje za zaposlitev in uporabljate vso gradivo, ki je na voljo, popolnoma brezplačno. Za svetovanje in pomoč pri uporabi vam je na voljo naša svetovalka.

 

Center za starejše Metulj - Predstavitev knjige »Zgodba o Metulju«

9. 6. 2022     Ura: 09:00 - 11:00

Točen naslov: Center za starejše Metulj, Leskovarjeva ul. 16a, 2310 Slovenska Bistrica

Knjiga »Zgodba o Metulju je izšla v letu 2020, vendar zaradi epidemije ni bilo predstavitve knjige. Metulji želijo knjigo predstaviti v okviru družabnega dogodka. Štefanija Krhlanko, ki je zbrala dela in jih povezala v celoto (knjigo) in uporabniki centra bodo predstavili odlomke knjige, misli, občutke in vezi, ki se že leta skozi aktivnosti tkejo v Metulju.

 

Občina Hoče Slivnica, Večgeneracijski center občine Hoče Slivnica - VeGeC Rogoza - Kako pripraviti visoko gredo za zasaditev

9. 6. 2022     Ura: 10:30

Točen naslov: Večgeneracijski center Občine Hoče- Slivnica, Orehova cesta 26, 2312 Orehova vas

Kratek opis: v VeGeC se bo v mesecu juniji izvedla delavnica srečevanja prvih korakov z visoko gredo (polnitev visoke grede) ter zasaditev rastlin. Z visoko gredo bomo pripomogli k lepšemu izgledu okolice in uporabnosti zelišč pri izvajanju kuharskih delavnic.

Natalija Sinkovič

Nazadnje urejano na 0, 02.07.2022 08:07
Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči