( ISSN 2738-5760 )

Kultura

Bralni projekt Poletavci

Ker ste mladi bralci že lani dokazali, da radi berete, vas vabimo na prevzem bralnih zgibank v vse krajevne in v osrednjo knjižnico. Zgibanko lahko najdete tudi na spletni strani Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica. Vanjo boste lahko vpisali naslove prebranih knjig, starši pa bodo potrdili vaše branje s svojim podpisom. Uradno poteka počitniška bralna akcija od 10. junija do 10. septembra. Za pomoč pri izbiri gradiva, ki ga boste brali, lahko povprašate knjižničarke ali izberete vrečko bralnega presenečenja - presenečko, ki jo za vas pripravimo v knjižnici.

Po dvanajstem letu starosti lahko postanete NajPoletavci. To ste najstniki in najboljši poletni bralci, ki med počitnicami preberete tri obsežnejše knjige in svoje mnenje o prebranem zapišete na spletni strani.
Če še niste naš član, ste vljudno vabljeni, da se včlanite v svojo najbližjo knjižnico in si izposojate gradivo za poletno branje. Vpis v knjižnico je za otroke in mlade do 18. leta brezplačen. Poletavci, ki med poletjem osvojite priznanje, lahko le-to jeseni v šoli po predhodnem dogovoru z mentorjem uveljavljate kot eno prebrano knjigo za Bralno značko. Vsi poletni bralci prejmejo majico in priznanje ter sodelujejo v nagradnem žrebanju. Največja nagrada pa je bralna navada, ki jo pridobite z rednim branjem.
Nosilka projekta POLETAVCI je Mestna knjižnica Ljubljana, naša knjižnica pa bo pri projektu sodelovala že drugo leto zapored. Vse o POLETAVCIH spremljajte na www.poletavci.si ali na spletni strani Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica. Veselimo se ponovnega sodelovanja z vami.
Tanja Jakolič
Nazadnje urejano na 0, 10.06.2022 15:33
Oceni ta prispevek
(3 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči