( ISSN 2738-5760 )
foto: SloTour foto: SloTour

Danes kolesarska karavana skozi Bistrico

Danes okoli 13. ure bo kolesarska dirka po Sloveniji dirjala tudi skozi Slovensko Bistrico. Kolesarji bodo ob 10.00 startali na Ptuju, po prevoženih 174,2 km pa jih okoli 15.30 pričakujejo v Rogaški Slatini.

Druga etapa 28. izvedbe dirke Po Sloveniji je namenjena bolj hitrim kolesarjem, ki računajo na odločitev etape v zaključnem sprintu. Gre za najdaljšo etapo letošnje dirke, kjer je prvi del etape tehnično in tekmovalno zelo zahteven. Vsekakor bo v prvem delu prišlo do pobega kakšne manjše skupine, v zadnjem delu pa je pričakovati boj sprinterskih ekip za etapno zmago. Drugi dan dirke ni pričakovati pomembnejših odločitev za končni vrstni red. Časovnico današnje dirke si lahko ogledate na tej povezavi KLIK.

 

Včerajšnjo prvo etapo je dobil Poljak Rafal Majka (UAE Team Emirates) in bo danes vozil v zeleni majici vodilnega. Ciljno črto v Postojni je prečkal pred Slovencem Domnom Novakom (Bahrain-Victorious) in moštvenim kolegom Tadejem Pogačarjem, ki je napadel že 59 km pred ciljem, na prvem vzponu današnje etape, in pošteno animiral dogajanje na dirki. Majka se mu je v prvi izjavi v cilju zahvalil za podarjeno etapno zmago.

Vseh pet etap letošnje dirke boste lahko seveda spremljali tudi v prenosu v živo in sicer na Eurosportu in Televiziji Slovenija. Letošnja dirka bo potekala med 15. in 19. junijem 2022, torej bo trajala pet dni, kolesarji pa bodo morali premagati 792 kilometra dolgo traso, kjer jih čaka skupno 9.152 višinskih metrov. 

  • junij 16, 2022
Nazadnje urejano na 0, 16.06.2022 06:06
Oceni ta prispevek
(5 glasov)

Poišči