( ISSN 2738-5760 )
Foto: Impol Foto: Impol

Osnovnošolci veseli novih igral

Na Osnovni šoli Pohorskega odreda je bilo danes še posebej slovesno. Ob kratkem, prisrčnem programu, ki so ga izvedli osnovnošolci, so uradno predali namenu igrala, ki jim jih je kupilo uspešno bistriško podjetje Impol.

Impol je v Slovenski Bistrici prisoten že skoraj 200 let in ves ta čas se aktivno trudi, sodeluje in podpira razvoj lokalnega okolja. Letos so se odločili, da bistriškim osnovnim šolam namenijo donacije za nakup rekvizitov, ki bodo dvignili nivo izobraževalne dejavnosti in otrokom zagotovili višji standard pri osvajanju znanja ter nabiranju izkušenj za življenje. V 2. osnovni šoli so tako že maja šolarji dobili kolesa, ki jih bodo uporabljali v različne namene, hkrati pa pri otrocih spodbujali gibanje in jih trajnostno ozaveščali.

Osnovna šola Pohorskega odreda pa se je odločila za nakup igral v okviru učilnice na prostem, ki bodo pri otrocih spodbujala motorični razvoj. V petek, 17. junija, sta jih glavni izvršni direktor Impola Andrej Kolmanič in izvršna direktorica za finance in informatiko Irena Šela predala otrokom v uporabo. Otroci so se zahvalili s krajšim kulturnim programom, donatorjem se je zahvalila tudi ravnateljica Tatjana Pufič

"Skupina Impol se zaveda družbene odgovornosti, naša naloga je, da vračamo v okolje to, kar nam okolje daje. Zavedamo se, da so otroci so naša prihodnost in naši bodoči sodelavci. Verjamem, da bomo tudi v prihodnje lahko šolarjem z donacijami pomagali pri dvigu nivoja izobraževanja. Obe šoli, torej 2. osnovno šolo in OŠ Pohorskega odreda smo finančno podprli v višini 4.500 € za vsako, šoli pa sta si sami izbrali, kaj otroci najbolj potrebujejo. Ker so pred šolarji počitnice jim vsem želimo uspešen zaključek šolskega leta ter veliko zabavnih in aktivnih poletnih doživetij," je poudaril glavni izvršni direktor Andrej Kolmanič.

Natalija Sinkovič

Last modified on Saturday, 02 July 2022 09:06
Rate this item
(5 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči