( ISSN 2738-5760 )
Bencinska črpalka; Foto:  Pixabay Bencinska črpalka; Foto: Pixabay

Kam po dizel in bencin

Zaradi jutrišnje napovedane podražitve goriv so bile že včeraj na slovenskih črpalkah dolge čakalne vrste, marsikje je tudi že zmanjkalo tako dizelskega kot 95-oktanskega bencinskega goriva. Tudi v Slovenski Bistrici. 

Trenutno (ob 11.00) imajo dizlsko gorivo na voljo le na MOL-u in OMW-ju. Na obeh Petrolovih črpalkah ga ni, na črpalki v krožišču pa primanjkuje tudi bencina. Za zdaj imajo na voljo le še nekaj malega bencina-100.

Jutri, ko bo 50 litrov bencinskega goriva okrog devet evrov dražje, ga bodo imeli dovolj na vseh črpalkah v Slovenski Bistrici. Cena za litra dizla nej bi bila jutri malo nad 1,8 evra. Natančne cene bodo znane danes okrog 17. ure.

Kot so sporočili s Petrola, se ponekod po Sloveniji zaradi povečanega povpraševanja pojavljajo kratkoročni izpadi zaloge. V torek se namreč ob prehodu na novo ureditev regulacije cen pričakuje občutnejša podražitev bencina in dizelskega goriva. Povpraševanje se je povečalo po tistem, ko je vlada v sredo sprejela uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov, ki bo z 21. junijem na bencinskih servisih zunaj avtocest za eno leto znova uvedla določanje cen 95-oktanskega bencina in dizla po posebni formuli in regulacijo marž, na avtocestah pa cene povsem liberalizirala. Vlada je začasno tudi odpravila nekatere okoljske dajatve, ki določajo končno ceno goriv.

 

  • junij 20, 2022
Nazadnje urejano na 0, 20.06.2022 10:15
Oceni ta prispevek
(3 glasov)

Poišči