( ISSN 2738-5760 )

Šport

Foto: NK Kety Emmi Bistrica Foto: NK Kety Emmi Bistrica

Kety Emmi Bistrica v uvodnem krogu v Dekanih

V nacionalnem nogometnem centru Brdo so danes izžrebali tekmovalne pare Prve lige Telemach za sezono 2022/23, prav tako pa so na tradicionalnem žrebu dobili tudi tekmovalni spored 2. SNL. 

V prihajajoči sezoni 2022/23 bodo drugi najmočnejši razred slovenskega nogometa sestavljali Aluminij, Triglav Kranj, Krka, Rogaška, Rudar Velenje, Nafta 1903, Vitanest Bilje, Primorje, Roltek Dob, Ilirija 1911, Fužinar Vzajemci, Beltinci Klima Tratnjek, Jadran Dekani, Krško ter Kety Emmi Bistrica in Brinje Grosuplje, ki sta bila v minuli v sezoni najboljša kluba 3. SNL vzhod in zahod.

Bistričanom je žreb v uvodnem krogu namenil gostovanje v Dekanih, kjer se bodo pomerili z ekipo Jadrana. Primorci iz majhnega naselja, ki spada pod Mestno občino Koper, so v zadnji sezoni zbrali 31 točk in končali na 13. mestu izmed 16 ligašev.

Prvo srečanje na domačih tleh bodo varovanci novega trenerja Franca Fridla odigrali v drugem krogu, tekma pa bo na sporedu v nedeljo, 7. avgusta, s pričetkom ob 17:30.

V letošnji sezoni bomo zagotovo gledali odličen nogomet, favoritov za sam vrh pa je kar nekaj. Med njimi so glavni favoriti zagotovo lanski prvoligaš Aluminij iz Kidričevega, pa naftarji iz Lendave in nepogrešljivi kranjski Triglav. Njim ob bok ne gre prezreti tudi apetitov Rogaške, še posebej pa nekdanjih prvoligašev Rudarja iz Velenja in novomeške Krke.

Napisal: Damijan DRAME

  • junij 20, 2022
Nazadnje urejano na 0, 20.06.2022 19:29
Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči