( ISSN 2738-5760 )
Praznik vrtčevskih otrok na Keblju, Foto: BrbreSrečko Juhart Praznik vrtčevskih otrok na Keblju, Foto: BrbreSrečko Juhart

Vrtec na Keblju slovesno odprt

Na Keblju so v ponedeljek, 20. junija, nove prostore vrtca tudi uradno in slovesno predali v uporabo, saj je ob vselitvi na začetku šolskega leta zaradi ukrepov, povezanih z epidemijo covida-19, niso mogli pripraviti.

Nova pridobitev je pomembna za vrtčevske otroke na Keblju, saj prinaša številne prednosti, predvsem imajo otroci v prostorih vrtca in zunaj njega možnost izkustvenega učenja, preko katerega se predšolski otrok tudi uči, je poudarila direktorica Vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica Stanka Stegne. »Danes je za vrtčevske otroke v Vrtcu Otona Župančiča Slovenska Bistrica, v enoti na Keblju prav poseben dan. Otroci in zaposleni že od začetka šolskega leta preživljajo dneve v novih prostorih. Prednost teh novih prostorov je v tem,  da so igralnice izredno svetle in prostorne ter da imajo otroci možnost izhoda na pokrito teraso.«

V enoti vrtca na Keblju so v novih prostorih uredili tudi sanitarije in prostor za nego, prostori pa so opremljeni s sodobnik nizkim pohištvom, kar omogoča otrokom samostojno učenje in igro. "Z novim prizidkom sta zdaj oba oddelka vrtca združena na eni lokaciji, malčki so tako pridobili dve novi igralnici.  Ta je velik 90 m2, pripada mu še velika zunanja terasa. Dodatno smo uredili tudi dovozno pot, pri šoli zgradili podporni zid in v šoli garderobe, posodobili oziroma obnovili smo tudi vrtčevske garderobe,"  je pojasnila vodja oddelka za družbene dejavnosti Irena Jereb.

Naložbo, vredno okoli 300.000 evrov, je v celoti investirala Občina Slovenska Bistrica. Občina Slovenska Bistrica se je zaradi vse večjih potreb po predšolskem varstvu na Keblju k osnovni šoli zgradila prizidek.

 

Nazadnje urejano na 0, 23.06.2022 16:48
Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Poišči