( ISSN 2738-5760 )
Foto: Impol Foto: Impol

Impolu R in R srebrno priznanje za inovativnost

V Dominikanskem samostanu  na Ptuju je v torek, 21. junija, potekala podelitev priznanj za inovacije. Štajerska gospodarska zbornica je podelila priznanja najboljšim inovacijam podravske regije.

Srebrno priznanje je prejel Impol R in R "Čestitamo vsem sodelavcem, ki so predano sodelovali pri inovaciji, ki nam omogoča izdelavo zelenega aluminija z nizkim ogljičnim odtisom, kar predstavlja višjo stopnjo uporabe odpadnega recikliranega aluminija," so zapisali v Impolu.

Ob podelitvi nagrad inovatorjem in inovatorkam je mag. Aleksandra Podgornik, direktorica ŠGZ, izpostavila: »Inovativno razmišljanje in inovativne prakse so bile nujnost preteklega in so nujnost današnjega časa, so pravzaprav edina možnost, ne samo razvoja – tudi obstanka. Razmišljanje, da ni mogoče več ničesar odkriti, pomeni vdati se. In če to apliciram na podjetje – ne razmišljati o novih možnosti, ne dati prostora novim idejam in inovativnim predlogom in inovacijam, pomeni ne razmišljati o razvoju. In kakšna je usoda podjetja, ki ne razmišlja o razvoju? Čeprav je odgovor najbrž vsem jasen, pa vendarle ne moremo in ne smemo prezreti, da se v mnogih sredinah še ne zavedajo, da prav inovacije predstavljajo premoženje, ki ima neprecenljivo vrednost in vpliva na vrednost celotnega podjetja in da so uspešna podjetja prav tista – ali celo samo tista, ki se tega zavedajo in zato vlagajo v razvoj

Z vsakoletnim izborom inovacij Podravja Štajerska gospodarska zbornica promovira inovacijsko kulturo in tako spodbuja podjetnike. Letos celo beležijo že  dvajset let podeljevanja priznanj inovacijam. V preteklih letih so jih podelili že 11.200 inovatorjem in inovatorkam ter več kot 3200 inovacijam. 

  • junij 22, 2022
Nazadnje urejano na 0, 22.06.2022 19:06
Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Poišči