( ISSN 2738-5760 )
Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane

Obvezna uporaba zaščitnih mask v domu starejših

Iz Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane danes ponovno poročajo o novih okužbah.
 
Na današnji dan so potrjeno oz. aktivno okuženi trije stanovalci v stanovanjskem delu doma. Zdravstveno stanje stanovalcev z okužbo je zadovoljivo in večjih težav ne zaznavajo.
"Stanovalci z okužbo bivajo v svojih sobah, ki so opredeljene kot rdeče cone, ostali stanovalci ostajajo v svojih sobah, kjer tudi obedujejo in se ne družijo v skupnih prostorih. Prav tako se v Domu Poljčane trenutno ne izvajajo skupinske aktivnosti za stanovalce. Stanovalce in zaposlene redno testiramo z namenom, da bi pravočasno zaznali morebitne nove okužbe," sporoča direktorica Doma dr. Jožeta Potrča Iva Soršak.
Pri zaposlenih trenutno v Domu Poljčane beležijo 3 okužbe, vsi so v samoizolaciji.
"Obiski v stanovanjskem delu Doma Poljčane niso priporočljivi, dovoljeni pa so po predhodni najavi in ob uporabi ustrezne osebne varovalne opreme ter z obveznim razkuževanjem rok. Obiski so omejeni na dve zdravi osebi, čas trajanja obiskov naj bo čim krajši ter po možnosti na zunanjih površinah doma.
Za obiske stanovalcev z okužbo se obiskovalci obvezno predhodno dogovorijo z diplomirano medicinsko sestro in/ali socialno delavko. Pri obisku morajo v tem primeru uporabljati vso predpisano osebno varovalno opremo," dodaja Soršakova.
V Enoti Slovenska Bistrica trenutno ne beležijo okužb.
V obeh domovih je od danes, 22. 7. 2022, naprej obvezna uporaba zaščitnih mask za zaposlene in obiskovalce.
Natalija Sinkovič
 
Nazadnje urejano na 0, 15.08.2022 09:36
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Poišči