( ISSN 2738-5760 )
Foto: Bistričan.si Foto: Bistričan.si

Slavnostni sprejem za gasilce olimpijce

Gasilska zveza Slovenska Bistrica in Občina Slovenska Bistrica sta v nedeljo, 24. julija, na stadionu pripravili sprejem za vse tekmovalne ekipe PGD iz naše občine in tekmovalno ekipo iz občine Oplotnica.

 

Na gasilski olimpijadi, ki je bila od 17. do 24. julija 2022 v Celju, so nastopile kar tri ekipe prostovoljnih gasilskih društev iz občine Slovenska Bistrica, in sicer: PGD Šmartno na Pohorju s člani ekipe B, PGD Kebelj s člani  ekipe B in PGD Tinje s člani ekipe A. Olimpijade so se udeležili tudi člani ekipe A iz PGD Oplotnica iz občine Oplotnica in ekipi PGD Videž,  ki sta tekmovali v disciplini »FIRE COMBAT«, ki ni olimpijska disciplina. Boštjan Vehovar in Damijan Selinšek sta zmagala, Miha Selinšek in Luka Leskovar pa sta bila tretja. Na olimpijadi so sodelovali tudi sodniki, tehnična podpora in številni prostovoljci iz bistriške Gasilske zveze.

Gasilci so na stadion prikorakali ob zvokih Frajhajmske godbe in ob ploskanju številnih gledalce, ki so jih prišli pozdravit. Najprej jih je pozdravil župan dr. Ivan Žagar in jim čestital za izjemne dosežke. "Olimpijade ni brez medalj, zato dobitnikom še posebne čestitke. Gre po moje za vrhunski šport. Hvala vam, ker s tekmovanji in vrhunskimi dosežki promovirate naše kraje, ne le po Sloveniji, ampak tudi po vsej Evropski uniji. Iskrene čestitke za nastope in vaše humano poslanstvo." Poveljnik Gasilske zveze Slovenska Bistrica David Prelog je poudaril, da je ponosen na vse 4 ekipe: "Pričakoval sem eno medaljo, imamo pa dve. Manjkal je kanček sreče pa bi jih imeli še več. Zame ste zmagovalci vsi." Ekipe je pozdravil tudi oplotniški podžupan Slavko Pitrof.

Po sprejemu je župan dr. Ivan Žagar povedal:

Na olimpijadi je posebna čast prižgati olimpijski ogenj pripadla članu PGD Šmartno na Pohorju Vladu Ačku:

Kako poteka tekmovanje nam je razložil član ekipe PGD Tinje Uroš Droftina:

Pri kondicijskih treningih je tekmovalcem pomagal in jim svetoval Zoran Kregar:

Odličnih rezultatov bistriških gasilcev je bil vesel tudi predsednik Gasilske zveze Slovenska Bistrica Franc Ačko:

Natalija Sinkovič

Nazadnje urejano na 0, 15.08.2022 09:45
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Poišči