( ISSN 2738-5760 )
Foto: Spodnjepolskavsko poletje Foto: Spodnjepolskavsko poletje

Pestro dogajanje na Spodnjepolskavskem poletju

Od 4. do 7. avgusta na Spodnji Polskavi pripravljajo tradicionalno Spodnjepolskavsko poletje. V štirih dneh bodo pripravili vrsto zanimivih športnih, zabavnih in kulturnih dogodkov.

Začeli bodo v četrtek ob 18. uri z otroškim programom:

Posnetek zaslona 2022 07 30 074420

 

 

 

 

 

 

V petek dopoldan, ob 9. uri, se bo začel turnir v ruskem kegljanju, ob 19. uri pa pripravljajo koncert Moškega pevskega zbora Obrtnik Slovenska Bistrica – Polskava z gosti. Zvečer ob 20.30 sledi zabava s klapo Šufit in Sanjskimi muzikanti.

 

Pestro dogajanje bo tudi v soboto, 6. avgusta:

Posnetek zaslona 2022 07 30 074842

 

 

 

 

 

 

Ob 21. uri bo premiera gledališke predstave Vesna v izvedbi gledališke skupine KUD Matiček Spodnja Polskav, ki se vedno znova loteva novih izzivov in projektov. Za svoje delo so bili tako igralci kot režiserji že večkrat nagrajeni s posebnimi priznanji. Prejeli so tudi Občinsko priznanje za dosežke na področju ljubiteljske kulture.

Letos bodo s predstavo Vesna v gledališču ob potoku ponovno poskušali nasmejati obiskovalce Spodnjepolskavskega poletja. Gre za prvo gledališko priredbo znanega slovenskega filma Vesna, za lahkotno tematiko te romantične komedije, a tudi v sodobnem času z vso aktualno življenjsko problematiko zelo primeren, da nas junaki predstave, ki se ubadajo z banalnimi in obenem pomembnimi stvarmi, kot sta matura in ljubezensko dozorevanje, popeljejo v utopično deželo. Obeta se spektakularen večer z bogato gledališko zasedbo na odru in za njim.

Vstopnice so v predprodaji v Okrepčevalnici Gnezdo na Spodnji Polskavi, v Slovenski Bistrici v Turistično informacijskem centru in v sprejemni pisarni gradu. Seveda bodo vstopnice na voljo tudi na dan predstave od 19. ure naprej. Otroci do 12. leta imajo vstop prost, drugi pa bodo za vstopnico odšteli 10,00 EUR. Če boste 6. avgusta zamudili premiero, ste vabljeni ob potok pod kostanji znova v petek 12. in v soboto 13. avgusta.

Spodnjepolskavsko poletje se bo končalo v nedeljo, 7. avgusta. Ob 9.30 bo pred cerkvijo kratek koncert KUD Gasilske godbe na pihala Spodnja Polskava, ob 10.00 bo žegnanjska maša v cerkvi sv. Štefana na Sp. Polskavi, ob 17. sledi prikaz gasilske tehnike, za konec pa bo od 17.30 naprej velika vrtna veselica s Polkaholiki in Sanjskimi muzikanti.

Natalija Sinkovič

  • julij 30, 2022
Nazadnje urejano na 0, 08.08.2022 08:21
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči