( ISSN 2738-5760 )
Preklopimo na e-račun Komunale Slovenska Bistrica, Foto: Bistričan.si Preklopimo na e-račun Komunale Slovenska Bistrica, Foto: Bistričan.si

Komunala:  Preklopimo na okolju prijazne e-račune

Komunala Slovenska Bistrica si želi svoje uporabnike spodbuditi k prejemanju e-računov. S tem bomo vsi skupaj veliko naredili za okolje, doma pa se nam ne bo več kopičila gora papirnatih dokumentov.

E-račun je brezplačen in prijazen do okolja

Ena izmed prednosti e-računov je, da zanje ne potrebujemo papirja, s čimer vsi skupaj veliko naredimo za okolje. Vsi vemo, da je papirna industrija velik onesnaževalec okolja zaradi izpusta plinov, z manjšo porabo papirja pa ohranjamo tudi gozdove. Hkrati pa se zmanjšuje tudi količina odpadnega papirja in onesnaževanja okolja. 

Dva načina prejemanja e-računa

Namesto tiskanega računa se lahko odločite za prejem računov v izbrani elektronski predal (na e-naslov), uporabniki spletne banke pa v svojo spletno banko (e-banko). Naročilo na e-račun pomeni le spremembo načina pošiljanja računov, vsebina računa pa je enaka tiskani različici.

Kako do e-računa?

E-račun lahko naročite na spletni strani Komunale Slovenska Bistrica, kjer samo izpolnite spletni obrazec.  >>> na tej povezavi

Račune lahko prejemate po e-pošti (v obrazec vpišite svojo e-pošto) ali pa se odločite za prejem računov v e-banko (v obrazec vpišite številko svojega bančnega računa). Ko bo sprememba urejena, bodo vsi drugi načini prejemanja računov ukinjeni. Če vneseni podatki ne bodo pravilni, vas bodo s Komunale poklicali.

S prijavo boste račune prejemali v svoj e-poštni nabiralnik ali v vašo e-banko

S prijavo boste prejeli e-račun, izdan v obliki elektronsko podpisanih datotek XML (namen: nadaljnja računalniška obdelava) in PDF (namen: vpogled in za izpis), hkrati bodo na Komunali za vas ukinili pošiljanje računov v papirni obliki. Vsi uporabniki, ki se bodo prijavili na prejemanje e-računov do zadnjega v mesecu, bodo račune, izdane v prihodnjem mesecu, že prejeli elektronsko.

Natalija Sinkovič

Oceni ta prispevek
(3 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči