( ISSN 2738-5760 )
Foto: Policija Foto: Policija

Stari znanec policije spet brez vozniškega in pijan za volanom

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 243 klicev, od tega 111 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje  policije.  V  tem  času  so  obravnavali 4 primere nedovoljenega prehoda čez državno mejo, 17 kaznivih dejanj, 13 prometnih nesreč I. kategorije, 4 prometne nesreče II. kategorije, 1 prometna nesreča III. kategorije, 10  prijav  kršitev  javnega reda in  miru, 4 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih, kršitelju je bilo zaseženo vozilo, 4 povoženja divjadi in eno nesrečo pri delu.

Brez veljavne vozniške in pod vplivom alkohola

Policisti PP Slovenska Bistrica so imeli zgodaj zjutraj v postopku 38-letnega moškega, za katerega so ugotovili, da je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal kar 1, 27 mg/l alkohola v njegovem organizmu. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil neregistriran osebni avtomobil, na katerem so bile nameščene različne registrske tablice, ki niso pripadale navedenemu vozilu.

Osebni avtomobil so mu policisti zasegli, zoper voznika pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. V navedenem primeru gre za večkratnega kršitelja cestnoprometnih predpisov, saj mu je bilo v zadnjih dveh letih zaseženih že več vozil.

  • avgust 5, 2022
Nazadnje urejano na 0, 05.08.2022 14:44
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči