( ISSN 2738-5760 )

Šport

Žiga in Tonček Štern, Foto: Špela Štern Žiga in Tonček Štern, Foto: Špela Štern

Brata Štern zanesljivo v slovenski reprezentanci

Na svetovno prvenstvo v odbojki, ki bo med 26. avgustom in 11. septembrom potekalo v Sloveniji in na Poljskem, se slovenska reprezentanca že nekaj časa intenzivno pripravlja. Na zadnjem seznamu selektorja Marka Lebedewa pa med Bistričani najdemo le Tončka in Žigo Šterna.

Selektor Lebedew je sporočil, da v reprezentanci žal ne more več računati na Bistričana Alena Šketa, ki je zaradi poškodbe izgubil velik del treningov, pred dnevi pa je postal tudi očka. Matic Videčnik pa se pripravlja v svojem klubu ACH Volley Ljubljana. Tako za zdaj na seznamu trenerja zanesljivo ostajata le brata Štern.

Korektor naše reprezentance Tonček Štern je za Odbojkarsko zvezo poudaril, da je še posebej vesel, da je ekipa spet kompletna: »Po tednu počitnic smo se na treninge vrnili z veliko željo, da se pripravimo na domače svetovno prvenstvo. V prvem tednu smo se nekoliko bolj osredotočili na fizični del, zdaj pa bomo počasi začeli tudi z uigravanjem. Vsi igralci so na voljo, tudi tisti, ki so se vrnili po poškodbah ali so imeli nekoliko daljši počitek. Zdaj smo končno v polni zasedbi in to je zares dobro. Ob tem je tudi motivacija na zares visoki ravni. Imamo še mesec dni časa, da pridemo v takšno formo, kakršno si želimo, ko pa bodo prišle uradne tekme, se moramo osredotočati na vsako tekmo posebej. Želimo si, da bi bile tribune v Stožicah enako polne kot pred tremi leti in da bi nam gledalci še dodatno pomagali k zmagam. Mislim, da se nimamo česa bati in da na prvenstvu lahko pridemo zelo, zelo daleč.«

Reprezentanca Slovenije, svetovno prvenstvo:

podajalca: Gregor Ropret, Dejan Vinčić

korektorja: Tonček Štern, Mitja Gasparini

srednji blokerji: Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Danijel Koncilja, Sašo Štalekar

sprejemalci: Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Alen Šket, Žiga Štern, Jan Klobučar

prosti igralec: Jani Kovačič

  • avgust 5, 2022
Nazadnje urejano na 0, 05.08.2022 16:33
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči