( ISSN 2738-5760 )

Mladoletni vandali pomendrali pridelke vrtičkarjev

V noči s sobote, 13. 8., na nedeljo, 14. 8., so se nad vrtički v Urbanih vrtovih ponovno znesli vandali. To nerazumljivo in nizkotno dejanje že preiskuje policija, ki je storilcem že na sledi.

Že sinoči je občanka opazila nepridiprave, ki so se znesli nad pridelkom na Urbanih vrtovih, in jih poskušala odgnati in odvrniti od  nerazumnega početja. Danes zjutraj so vrtovi kazali zelo klavrno podobo.

"20 let smo imeli vrt pri Zdravstvenem domu in nikoli nismo opazili, da bi kdo tako objestno uničeval pridelke. Tukaj, ko so vrtovi zavarovani z ograjo, pa se vandalizem dogaja skoraj vsak večer. Upam, da bodo policisti izsledili te mlade nepridiprave in jim naložili primerno kazen, naj opravijo kako družbeno koristno delo," je povedala vrtičkarica, ki so ji polomili količke ob sadikah in sadike paradižnika tudi uničili, populili rdečo peso, solato ... "Zgrožena sem, doma sem zbirala vodo in jo v steklenicah nosila na vrt, da sem lahko zalila sadike, ko ni bilo vode oziroma je bila prepoved zalivanja vrtov. Zdaj pa so mi mladi nepridipravi objestno uničili vse," je dodala druga vrtičkarica.

Danes zjutraj so si prizorišče ogledali policisti in podrobno popisali vso škodo, ki so jo ponoči naredili nepridipravi. Nerazumno početje objestnih mladih posameznikov, ki ponoči posedajo na klopeh ob ribniku in razgrajajo, obsoja tudi upravljavec Urbanih vrtov Komunala Slovenska Bistrica, ki skupaj z občino Slovenska Bistrica že načrtuje namestitev kamer, ki bodo objestne vandale posnele.

Natalija Sinkovič

 

Last modified on Thursday, 12 January 2023 06:30

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči