( ISSN 2738-5760 )
Podpis pogodbe za rekonstrukcijo Dvorane Bistrica, Foto: Bistričan.si Podpis pogodbe za rekonstrukcijo Dvorane Bistrica, Foto: Bistričan.si

Dvorana Bistrica ima uporabno dovoljenje

Julija lani sta župan občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar in predsednik upravnega odbora Lesnine MG oprema d. d. iz Ljubljane Boštjan Mencinger  podpisala pogodbo o obnovi športne dvorne v Slovenski Bistrici.

»Veseli nas, da je obnova dotrajane športne dvorane v Slovenski Bistrici praktično končana. V teh dneh je objekt pridobil tudi uporabno dovoljenje, tako da ga bodo šolarji in športniki lahko začeli uporabljati. Slovesno otvoritev bomo tudi pripravili v kratkem, Športniki iz naše občine dosegajo odlične in vrhunske rezultate, zato si zaslužijo tudi ustrezne pogoje za trening,« je na novinarski konferenci poudaril župan dr. Ivan Žagar.

Vrednost investicije je 3.649.467,81 eur z DDV, projekt pa je zajemal gradnjo prizidka, v katerem bodo servisni prostori, v dvorani pa so premične tribune. Odstranili  so kotlovnico, tehnični prostori pa so v dograjenem delu objekta, v celoti so prenovili instalacije. Investicija je zajemala tudi energetsko prenovo objekta (menjava strehe in poševnin, menjava oken, izoliranje betonskih sten, sanacija toplotnih mostov in izolacija tal).        

S tem posegom bo zagotovljena urejena športna infrastruktura, s tem pa tudi kvalitetnejša izvedba tako športne vzgoje osnovnošolskih učencev kot drugih športnih dejavnosti in aktivnosti, ki se odvijajo v dvorani. Športnim društvom ter drugim uporabnikom športnih vadb bo z urejenimi športnimi površinami v športni dvorani omogočeno kakovostno, predvsem pa varno športno in družabno udejstvovanje. Hkrati s  bo z ustrezno umestitvijo športnih površin in igrišč znotraj objekta zagotovilo upoštevanje vseh zahtev in standardov za izvajanje športnih dogodkov in tekmovanj, tudi mednarodnih, ustrezno pa bo poskrbljeno tudi za obiskovalce (ustrezne tribune in sanitarni prostori).

Nazadnje urejano na 0, 02.09.2022 16:44
Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Poišči