( ISSN 2738-5760 )

Šport

Bistriški nogometaši z 2:1 premagali ekipo Krškega

Na stadionu v športnem parku Slovenska Bistrica se je ob 16:30 uri pričelo srečanje 6. kroga 2. SNL, v katerem bodo nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice gostili ekipo Krškega.
Gostje so poskusili z strelom v prvi minuti srečanja, vendar je zanesljivo posredoval Jaka Dabanovič. V 2. minuti so Bistričani povedli! Po podaji Nika Havelke je mrežo zatresel Enej Kapun in poskrbel za spremembo izida. 
Bistriški nogometaši imajo v prvih 15 minutah več od igre, strela Havelke in Nejca Bračka pa sta končala izven okvirja vrat gostujočega vratarja Vida Goričarja. 
Gostje so do drugega strela prišli v 19. minuti, ko je s 16 metrov streljal Olamba France Shimba, a je tudi tokrat Dabanovič pravočasno posredoval in izid ostaja 1:0.
V 23. minuti je do strela prišel Sebastian Lesjak, Dabanovič je strel ubranil in žoga se je odbila v kot. 
Minuto kasneje je na bistriški strani poskusil Anej Kujović, žoga pa je zletela mimo krških vrat.
V 29. minuti priložnost za goste, potem ko je z desne strani streljal Ivan Brekalo.
Gostje so v zadnjih 7 minutah pritisnili na bistriški strani in iskali zadetek za morebitno izenačenje.
Končan je prvi polčas, ki so ga varovanci trenerja Franca Fridla dobili z 1:0. Strelec edinega zadetka do sedaj je bil v 2. minuti Enej Kapun. Pred pričetkom 2. polčasa so v bistriških vrstah izvedli že tretjo menjavo. Po Kapunu in Bračku, ki sta igri zapustila zaradi poškodbe, je igro zapustil tudi Mateo Koprivc, ki ga je nadomestil Stian Džumhur. V 49. minuti je krasno priložnost zapravil Ferčič, ki je s 5 m zadel zunanji del krške mreže.
 V 56. minuti so gostje prišli do izenačenja. Po predložku z desne strani je s 5 m z glavo streljal Mateo Lovrič, ki je v igro vstopil v 2. polčasu in zadel levi spodnji kot Dabanovičevih vrat. 
V 62. minuti so Bistričani izvajali kot, po katerem je po povratni podaji streljal Ferčič, vendar se je s sijajno obrambo izkazal Goričar. Le minuto kasneje je tik zraven vratnice streljal Anej Kujović.
V 77. minuti je Fridl izkoristil še zadnjo možnost menjave igralcev. Iz igre sta odšla Vanja Panić in Kujovič, v igro pa sta vstopila Tai Matea Panić in Rok Rozman. Goooool! Po igranju z roko nekoga iz gostujoče ekipe je sodnik Gergič iz Maribora pokazal na enajstmetrovko. Zanesljiv izvajalec je bil Niko Havelka, ki je strel moral ponoviti, a je zadel tudi v drugo in Bistričane povedel v vodstvo z 2:1.
Konec tekme! Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice so dosegli še drugo zmago v prvenstvu in sedaj gotovo lažje dihajo. Po tekmi je Anže Stegne, pomočnik trenerja povedal: "Videli smo klasičen drugoligaški dvoboj, poln tempa in dvobojev v enem trdnem in nepredvidljivem srečanju. K sreči smo uspeli in na koncu zmagali."
 Trenutno so z 8 točkami na 9. mestu. V prihodnjem krogu bodo gostovali pri Iliriji 1911, ki so s točko več na 6. mestu.

Napisal: Damijan DRAME

Nazadnje urejano na 0, 11.09.2022 13:38
Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči