( ISSN 2738-5760 )

Ob okroglem jubileju dve slovesnosti in gledališka predstava

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane so v teh dneh obeležili 70. obletnico delovanja. Dom s 354 oskrbovanci spada med večje domove v Sloveniji. Že v kratkem bodo začeli nadzidavo in nadgradnjo doma v Slovenski Bistrici, čaka pa jih tudi preureditev obstoječih prostorov doma v Poljčanah.

70 let delovanja je dom proslavil v soboto, 3. septembra 2022, z osrednjo prireditvijo za širšo javnost ob Dnevu doma 2022, na kateri so nastopili stanovalci in zaposleni Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane, Godba na pihala Poljčane, Tamburaši Kavkler, Hana Šega, Darja Gajšek in lokalna društva. Po uradnem delu so se stanovalci in obiskovalci ob kulinarični ponudbi družili ob glasbi Družine Šabec – Kidrič. Veselo prireditev so popestrili Čmrleki, stojnica z izdelki, ki jih stanovalci pripravljajo v okviru delovne terapije ter dobra hrana in pijača.  

Slovesna prireditev s kulturnim programom ob 70-letnici delovanja doma je bila tudi v torek, 6. septembra, ko so v šotoru pred Domom dr. Jožeta Potrča nastopili stanovalci in zaposleni Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane, ter vokalna skupina Bleščice. S svojim obiskom in nagovorom so nas počastili ga. Breda Božnik, državna sekretarka, pristojna za primarno zdravstveno raven in institucionalno varstvo na Ministrstvu za zdravje, g. Andrej Grdiša, generalni direktor Direktorata za starejše in dezinstucionalizacijo na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ga. Valerija Lekič Poljšak, predsednica Skupščine Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, ga. Karmen Furman poslanka v Državnem zboru, g. Stanislav Mlakar, podžupan občine Slovenska Bistrica, Jože Kohne, podžupan Občine Poljčane, g. Andrej Samastur, predsednik Sveta doma, predsednik in podpredsednik Sveta stanovalcev, g. Miroslav Aleksander Kolenko in Andrej Krumpak. Proslave so se udeležili tudi direktorji drugih socialnovarstvenih zavodov, predstavniki Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, svojci in drugi. Slavnostno prireditev je popestrilo ubrano petje vokalne skupine Bleščice iz Poljčan. Osrednja govornica je bila direktorica Doma, ga. Iva Soršak. V imenu stanovalcev se ji je za uspešno delo in posluh za njihove potrebe zahvalil g. Andrej Krumpak, ki je tudi predstavnik stanovalcev v Svetu doma.

Ob praznovanju so si zastavili tudi projekt »70 želja za 70 let«, v okviru katerega so izpolnili posebne želje stanovalcev. Tako so na prireditvi Dan doma 2022 izpolnili željo stanovalke po nastopu glasbene družine Šabec Kidrič. Stanovalka je bila presrečna, družina Šabec Kidrič pa počaščena.

V sredo zvečer pa so si stanovalci in obiskovalci lahko ogledali gledališko predstavo Vesna KUD-a Matiček s Spodnje Polskave.

Praznovanje so znatno podprli različni donatorji in sponzorji, za kar se jim Dom dr. Jožeta Potrča iskreno zahvaljuje. Dve podjetji sta donirali sredstva za nakup premičnega ležišča – vozička OLDI, ki so ga že naročili za vsako hišo po enega. To bo velika pridobitev za nepomične stanovalce, ki ne zmorejo sedenja na invalidskih vozičkih ali na počivalnikih, s pomočjo OLDIJA pa bodo spet videli sonce, zelenje domskega parka in atrija ter se naužili svežega zraka.

Tako stanovalci kot njihovi svojci in zaposleni so bili z obema prireditvama izjemno zadovoljni, saj so prejeli mnoge čestitke za odlično organizacijo in vsebino obeh dogodkov. Iz Urada predsednika Republike, Boruta Pahorja so prejeli opravičilo za predsednikovo odsotnost na osrednji slovesnosti in iskrene čestitke ob praznovanju ter zahvalo za njihovo cenjeno poslanstvo.

Barbara Furman

 

Nazadnje urejano na 0, 14.01.2023 08:20
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Poišči