( ISSN 2738-5760 )

Kultura

Rokodelski praznik, Foto: CDUO Rokodelski praznik, Foto: CDUO

4. Festival KeramikArt in 7. Rokodelski praznik

Za nami je prireditveno pester konec tedna. V petek, 9., in v soboto, 10. septembra je v okviru tradicionalne občinske prireditve 25. Podobe bistriških domačij potekalo več dogodkov, med drugim se je v petek odvil 4. Festival KeramikArt, v soboto pa 7. Rokodelski praznik v Slovenski Bistrici.

V sklopu Festivala KeramikArt so že v četrtek in petek potekale dopoldanske delavnice oblikovanja gline za bistriške osnovnošolce, v petek popoldan pa so v centru gostili potomce lončarskih družin. V Razstavišču Pristava so pripravili razstavo 8. bienala otroške keramike Terra Mystica, v Razstavišču Graslov stolp pa mednarodno razstavo sodobne skulpturalne keramike Izrazi se z barvo. Prva bo na ogled do 26., druga pa do 30. septembra.

Sobotni 7. Rokodelski praznik so v okviru letošnjega Slovenskega rokodelskega festivala izvedli v sodelovanju z rokodelkami in rokodelci ter rokodelskimi centri iz vse Slovenije. Svojo ponudbo izdelkov domače in umetnostne obrti in rokodelske veščine so obiskovalcem predstavljali na parkirišču pri parku. V CDUO so pripravili dan odprtih vrat ter strokovni posvet o novem rokodelskem zakonu in novih možnostih za razvoj rokodelstva, ki jih prinaša.
Anja Zamuda

izrazi se

Razstava Izrazi se z barvo bo na ogled do konca meseca Foto CDUO

Nazadnje urejano na 0, 16.09.2022 15:37
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči