( ISSN 2738-5760 )

Kultura

Foto: CDUO Foto: CDUO

Na sejmu MOS v Celju tudi konzorcij rokodelskih centrov Slovenije

V rokodelskih centrih, ki se povezujejo v Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije, je dogajanje zelo pestro, bogat program pa se bo nadaljeval tudi v jesen. V naslednjih dneh se bodo zvrstili številni dogodki, rokodelski centri in Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije pa se bodo predstavili tudi na letošnjem 54. sejmu MOS v Celju.

Največji poslovno-sejemski dogodek v Sloveniji, na katerem se že več kot pol stoletja sklepajo posli, prijateljstva in nove vezi, bo letos potekal od srede do nedelje, od 14. do 18. septembra. Posamezni rokodelski centri se bodo sejma udeležili v okviru Ulice obrti, med 16. in 18. septembrom pa se bodo na povabilo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) člani Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije predstavili tudi skupaj. Kot izvajalci aktivnosti in nosilci podpornega okolja na področju rokodelstva bodo na razstavnem prostoru MGRT predstavili svojo dejavnost in pripravili rokodelske prikaze.

V petek, 16. septembra, bodo na celjskem sejmu sodelovali KUD Fran Maselj Podlimbarski iz Mreže rokodelcev Srca Slovenije s prikazom pletenja slamnatih kit, Rokodelski center Ribnica s prikazom izdelovanja viter in pletarstva ter Center DUO Slovenska Bistrica, zastopnik Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije. V soboto, 17. septembra, se bo s prikazom tkanja na tkalskem glavniku predstavil Rokodelski center Rogatec. V nedeljo, 18. septembra, pa bodo članice Društva rokodelcev – Rokodelskega centra Moravče prikazovale izdelavo cvetja iz krep papirja.

Anja Zamuda
Last modified on Monday, 16 January 2023 17:14
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
15
17
Date : 17 December 2023
24
29
31

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

Poišči