( ISSN 2738-5760 )
Evropski teden mobilnosti Evropski teden mobilnosti

Začenja se Evropski teden mobilnosti

Danes se začenja Evropski teden mobilnosti, ki letos poudarja pomen dobro povezanih skupnosti za dvig kakovosti bivanja. Posebno pozornost tokrat namenja mladim. Aktivnosti bodo potekale do 22. septembra, evropski pobudi pa se je letos pridružilo tudi 96 slovenskih občin, med njimi tudi občina Slovenska Bistrica.

Letošnji teden mobilnosti poteka pod sloganom »Trajnostno povezani«. Pobuda Evropskega tedna mobilnosti si prizadeva zmanjšati avtomobilski promet na fosilna goriva in spodbuditi prebivalce k uporabi trajnostne mobilnosti – hoje, kolesa ali javnega prevoza. Prav zato pobuda letos opozarja na pomen dobro povezanih skupnosti, saj je ta pogoj za uspešnost katerekoli občine in za visoko raven kakovosti našega bivanja v njej.

Letošnji program tedna mobilnosti:

Od 16. do 22. septembra bodo otroci OŠ Jožeta Pučnika Črešnjevec v šolo prihajali peš.

23. septembra pa bodo pripravili osrednji dogodek, poimenovan Parkirni dan, ki na parkirišču v Čopovi ulici.

KOLESARSKI POLIGON – tekmovanje v spretnostni vožnji s kolesom za osnovnošolske ekipe. Sodelovali bodo OŠ iz občine Slovenska Bistrica, Zavod za šport, Mopa, d. o. o., in RIC Slovenska Bistrica.

METULJČEK – na Parkirnem dnevu bodo predstavili »Metuljčka«, program brezplačnih prevozov, ki deluje v okviru pomoči za starejše občane.

PREIZKUS KOLESARSKE OPREME – možno bo preizkusiti moči na napravah za merjenje moči poganjanja pedalov in preizkusiti kolesarsko opremo.

Ves september pa bo potekala tudi promocija trajnostne mobilnosti v občini Slovenska Bistrica. V tem času bodo na spletnih kanalih, lokalnem televizijskem programu Studia Bistrica, radijskih postajah … predvajali objave in reportaže.

Trajni ukrep letošnjega Tedna mobilnosti pa bo nakup treh kompletov opreme – kolesarski poligon za izvajanje kolesarskega izpita za osnovnošolce – nagrada za sodelujoče osnovne šole.

Natalija Sinkovič

  • september 16, 2022
Nazadnje urejano na 0, 23.09.2022 16:11
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Poišči