( ISSN 2738-5760 )
Foto: PGD Slovenska Bistrica Foto: PGD Slovenska Bistrica

PGD Slovenska Bistrica letos interveniral že 87-krat

Prostovoljno gasilsko društvo Slovenska Bistrica je bilo zelo aktivno tudi ta konec tedna. V soboto, 17. septembra, so se predstavili na dnevu odprtih vrat v Vojašnici Vincenca Repnika v Slovenski Bistrici, mladi člani so tekmovali v Laporju, v soboto in nedeljo pa so posredovali pri dveh prometnih nesrečah.

Na dnevu odprtih vrat vojašnice Vincenca Repnika v Slovenski Bistrici se je v soboto, 17. septembra, predstavilo tudi Prostovoljno gasilsko društvo Slovenska Bistrica. "Prikazali smo svoje delovanje s poudarkom na tehničnem reševanju in ob reševanju z nevarnimi snovmi," je povedal poveljnik PGD Slovenska Bistrica Boris Keršič. Med predstavitvijo pa jih je poklicala dolžnost in odpeljati so se morali v Poljčane, kjer so odstranili posledice prometne nesreče. Tudi dan kasneje so posredovali pri prometni nesreči, in sicer v Visolah, kjer je s ceste v jarek zapeljal voznik-invalid. Na srečo ni bilo nič hujšega, saj so vozniku pomagali avtomobil potegniti nazaj na cesto in je lahko vožnjo nadaljeval sam. To je bila letošnja že 87. intervencija PGD Slovenska Bistrica.

Pionirji in mladinci so tekmovali v Laporju

Mladi člani pa so se v soboto, 17. septembra, v Laporju pomerili na Tekmovanju gasilske zveze Slovenska Bistrica, v ciklu tekmovanj za memorial Matevža Haceta. Tekmovanje je bilo namenjeno pionirkam in pionirjem, starim od 6. do 11. let, ter mladincem, starim od 12 do 16. let. Pionirji so merili moči v vaji z vedrovko, v štafeti na 400 m z ovirami in v vaji razvrščanja. Mladinci pa v mokri vaji s hidrantom, vaji razvrščanja, rešiti pa so morali tudi teoretični test. Mladinci PGD Slovenska Bistrica so dosegli 7., pionirji pa 6. mesto.

"Zanimanje mladih za gasilstvo je še vedno veliko, a si želimo, da bi jih privabili še več. Zato jih prijazno vabimo, naj se nam pridružijo. Naše uradne ure so vsako sredo od 18.00 do 19.00 ali v petek od 17.00 do 18.00," je še povedal Boris Keršič.

Ob letošnjem visokem, okroglem jubileju - 150-letnici delovanja - pa napovedujejo veličastno praznovanje od 20. do 22. oktobra. Pripravili bodo dan odprtih vrat, slavnostno akademijo, veliko gasilsko vajo ter parado in krst nove avtolestve.

Barbara Furman

logoti zvžp

 

 

 

 

Last modified on Tuesday, 25 April 2023 09:53
Rate this item
(0 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči