( ISSN 2738-5760 )
Foto: Natalija Sinkovič Foto: Natalija Sinkovič

Podpis pogodbe za novogradnjo in rekonstrukcijo Zdravstvenega doma

 V torek, 20. septembra, je v sejni dvorani Občine Slovenska Bistrica župan dr. Ivan Žagar z direktorjem izbranega izvajalca, to je Cestno podjetje Ptuj, podpisal pogodbo o rekonstrukciji in novogradnji Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica.
 

Novogradnja zajema prizidek v skupni površini  2.023 m2. Kletni prostori bodo namenjeni  garderobam  zaposlenih, centralnemu arhivu in skladišču. V pritličju  bodo prostori reševalne službe in nujne medicinske pomoči ter patronažne službe. V 1. nadstropju bodo  otroške ambulante, v 2. nadstropju pa  zobozdravstvene ambulante. Rekonstrukcija  zajema ureditev novega centralnega vhodnega portala  med obstoječima  severnima objektoma  (skupaj  76,50 m2). Pogodbena vrednost projekta je 4.989.123,98€ z DDV, od tega bo Ministrstva za zdravje primaknilo 2.004.875,38, Zdravstveni dom Slovenska Bistrica bo sofinanciral  700.000,00 €, preostala potrebna sredstva bodo zagotovile občine soustanoviteljice Zdravstvenega doma (Občina  Slovenska Bistrica, Občina Poljčane, Občina Oplotnica in Občina  Makole).

"Veseli smo, da bo širitev Zdravstvenega doma stekla, saj s tem dobivamo nujno potrebne prostore za potrebe zdravstva. Z novimi prostori pa bomo pridobili tudi nove programe, kar pomeni, da se bo nivo zdravstvene oskrbe v občini zelo izboljšal. Ker bo novogradnja stala na obstoječem parkirišču, občane vljudno prosim za strpnost in jih pozivam, naj za parkiranje uporabljajo druga parkirišča v bližini ali pa se v Zdravstveni dom odpravijo peš, če je to le mogoče. Mi smo si prizadevali, da bi bilo še pred gradnjo Zdravstvenega doma že urejeno zeleno parkirišče, a se je zavleklo pridobivanje dokumentacije zaradi spomeniško zaščitenega območja," je ob podpisu pogodbe povedal župan dr. Ivan Žagar.

Za zaupanje za izbor izvajalca gradnje se je zahvalil tudi direktor Cestnega podjetja Ptuj Boris Medved: "Danes sem vesel dvakrat, prvič zato, da bomo lahko začeli gradnjo tako pomembnega objekta za občino Slovenska Bistrica, drugič pa kot Slovenskobistričan, saj bomo z novim objektom resnično pridobili pomembne prostore za dvig nivoja zdravstvene oskrbe v občini." 

Direktorica Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica Urška Sedmak  je ob podpisu pogodbe poudarila, da bodo z novimi prostori zagotovili primerne prostore za izvajanje primarne zdravstvene dejavnosti, hkrati pa bodo novi prostori tudi pomembna pridobitev za zaposlene.

Dela bodo začeli takoj po uvedbi v delo, rok za dokončanje pa je 26. junij 2024.

Natalija Sinkovič

 

Last modified on Thursday, 12 January 2023 06:24
Rate this item
(1 Vote)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči