( ISSN 2738-5760 )

OŠ Poh. odreda ima novo ravnateljico

Svet javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ Pohorskega odreda je v torek, 25. oktobra, na svoji seji z 10 glasovi za in enim proti potrdil Nadjo Stegne za novo ravnateljico šole.

Na razpis za ravnatelja, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 108/22, z dne 12. 8. 2022, sta se prijavili dve kandidatki, in sicer Nadja Stegne in Marija Predikaka, ki izpolnjujeta formalne pogoje razpisa. Obema kandidatkama so pozitivno mnenje na zadnji redni seji občinskega sveta podali tudi občinski svetniki. Na torkovi seji pa so člani sveta zavoda Nadjo Stegne potrdili za novo ravnateljico z 10 glasovi za in enim proti. 

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je obravnavala predlog mnenja o kandidatkah za ravnateljico javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovne šole Pohorskega odreda je v svojem poročilu zapisala: "Nadja Stegne, profesorica glasbe, ima izkušnje v vzgoji in izobraževanju že od leta 2002 naprej. V letih od 2001 do 2010 je bila zborovodkinja oz. asistentka dirigentke pri zboru Carmina Slovenica. Ker je po izobrazbi profesorica glasbe, si prizadeva, da na svoje učence, pevke in pevce prenaša ljubezen do glasbe, prepevanja, igranja, druženja, sodelovanja …V viziji šole je izpostavila, da na vodenje šole gleda kot na proces in predvsem na sposobnost vplivanja, motiviranja in spodbujanja vseh udeleženih, da s skupnim delovanjem prispevajo k učinkovitosti in uspešnosti šole, ki ji pripadajo. Vodenje šole vidi kot timsko delo. Pozornost kandidatke pri vodenju šole bo usmerjena k naslednjim nalogam: dobri medosebni odnosi v kolektivu; izobraževanje in sodelovalna kultura; znanje in razvoj pouka; sodelovanje s starši; sodelovanje na lokalnem področju, zagotavljanje materialnih pogojev in finančno vodenje."

Vodenje OŠ Poh. odreda bo prevzela 1. janurja 2023.

Natalija Sinkovič

 

Nazadnje urejano na 0, 12.01.2023 06:18
Oceni ta prispevek
(13 glasov)

Poišči