( ISSN 2738-5760 )

Na Črešnjevcu veselo praznovanje dramske skupine

V soboto, 12. novembra, so v Kulturnem domu na Črešnjevcu pripravili prireditev ob 20-letnici delovanja dramske skupine Vsi prisotni KUD-a Štefana Romiha. Večer je bil namenjen veselemu druženju oziroma smehu, zato so skupaj z dvema gostujočima gledališkima skupinama z Ložnice in Šmartna na Pohorju zaigrali nekaj skečev in podelili nagrade. 

Ker jim ob 20-letnici delovanja covid-19 preprečil praznovanje, so to praznovanje opravili letos. Dogodek so poimenovali Večer smeha. Prireditev se je začela s skečem, ki sta ga odigrali Mirka Repnik in Olga Kranjčič, in je gledalce takoj spravil v veselo razpoloženje. 

Ob tej priložnosti so članom podelili nagrade. Dobitniki nagrad so aktivni člani Gledališke skupine »Vsi prisotni« KUD Štefan Romih Črešnjevec - bronaste Linhartove značke se podelijo za 5 let aktivnega delovanja, srebrne za 10 let, zlate za 15 let in častne za 30 let aktivnega delovanja. V soboto so podelili: 10 bronastih, 3 srebrne in 2 zlati Linhartovi znački.

Bronaste Linhartove značke so prejeli: Daniela Berdnik, Zdenka Bizjak, Roman Ducman, Mojca Kos, Branka Krhlanko, Saša Nešić, Blaž Vinter, Anamarija Štorek, Darja Štorek In Bojan Žitnik.

Srebrne Linhartove značke: Kristina Breznik Jevšenak, Primož Jevšenak, Timotej Tuš.

Zlati Linhartovi znački sta dobili: Mirka Repnik In Dragica Rihtarič.

Ob tej priložnosti je Gledališki skupini Vsi prisotni KUD Štefan Romih Črešnjevec Sklad za kulturne dejavnosti, območne izpostave sklada Slovenska Bistrica, vročilo jubilejno priznanje: "V 20 letih je Gledališka skupina uspešno uprizorila 9 predstav, pretežno komedij, s katerimi so navduševali domače občinstvo in poželi pohvale na številnih gostovanjih. Vsa leta so sodelovali na območnih Linhartovih srečanjih odraslih gledaliških skupin in osvojili številna priznanja in nagrade. Uvrstili so se tudi na regijsko Linhartovo srečanje na Ptuju ter dvakrat zelo uspešno na Festival ljubiteljskih gledališč - Čufarjevi dnevi na Jesenicah. Skupino sestavljajo mladi, sposobni in zagnani igralci amaterji, ki nas bodo s svojo ustvarjalnostjo še navduševali," so zapisali v obrazložitvi.

Na Večeru smeha so s skeči nastopile še tri gostujoče gledališke skupine - KUD Šmartno na Pohorju, KUD Lojze Avžner Zg. Ložnica ter AKUD Žensko kazalište Gornje Jesenje s Hrvaške. Ustvarili so komične prigode, s katerimi so obiskovalce dodobra nasmejali.

 

Mojca Kos

  • November 15, 2022
Last modified on Thursday, 01 June 2023 16:25
Rate this item
(0 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči