( ISSN 2738-5760 )

Kultura

Knjižnica Josipa Vošnjaka, Foto: Knjižnica Josipa Vošnjaka Knjižnica Josipa Vošnjaka, Foto: Knjižnica Josipa Vošnjaka

Rastem s knjigo za osnovne šole

Že 17. leto v Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica gostimo obiske skupin sedmošolcev v okviru projekta Rastem s knjigo.

8. novembra smo otvorili sezono šolskega leta 2022/23, ko so nas prvi obiskali sedmošolci Osnovne šole Fram. V času obiska smo jim predstavili našo knjižnico in dejavnosti, ki jih izvajamo, pogledali v zgodovina knjižnice na slovenjebistriškem in se sprehodili po današnji sodobni Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica. Predstavili smo jim tudi vzajemni katalog Cobiss in jih ob predstavitvi avtorjev Boštjana Gorenca, Jake Vukotiča in Kozme Ahačiča popeljali skozi vsebino knjige REFORMATORJI V STRIPU ali kako smo Slovenci dobili prvo res dooooolgo knjigo (in eno krajšo, ki je opisala, kako pišemo). Učenci so si z velikim zanimanje ogledali tudi kratko predstavitev stripa z avtorjevimi komentarji, kako in čemu je strip o reformatorjih sploh nastal.
Vsi so ob zaključku v dar prejeli omenjeni strip in že ob odhodu pokazali veliko zanimanje, da ga odprejo in pričnejo z branjem.

Darja Kolar

Nazadnje urejano na 0, 18.11.2022 17:21
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

pon tor sre čet pet sob ned
1
4
5
7
8
15
25
29

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

Poišči