( ISSN 2738-5760 )
Pluženje; foto: Pixabay Pluženje; foto: Pixabay

Komunala pripravljena na zasnežena cestišča

Padavine bodo danes dopoldne od zahoda zajele vso Slovenijo, meja sneženja pa se bo marsikje spustila do nižin. Vozne razmere bodo predvsem na Notranjskem, Kočevskem ter v nekoliko višjih legah Gorenjske in severne Primorske precej poslabšane. Predvsem v teh krajih bo lahko zapadlo več kot 25 centimetrov snega. Nekaj snega bo padlo tudi v naših krajih, na Pohorju pa ga pričakujejo nekaj več.

Komunala Slovenska Bistrica, ki v občini Slovenska Bistrica opravlja javno službo pluženja in posipavanja cest, je pripravljena na zimsko sezono na cestah, tudi z novimi vozili.

Posnetek zaslona 2022 11 22 111109"Že pred časom smo se začeli pripravljati na zimsko sezono. Uredili smo deponije in nabavili posipne materiale. Letos smo se okrepili tudi z mehanizacijo za operativno izvedbo na terenu, saj smo kupili nov traktor s plugom in kamion z samodejnim posipalcem in plugom," pojasnjuje vodja Enote za vzdrževanje cest pri bistriški Komunali Primož Babšek.

Komunala Slovenska Bistrica vsako leto objavi javni razpis za podizvajalca pri zimskem urejanju cestišč in pluženju, tudi letos so ga in tudi letos izbrali, edinega prijavljenega, KRT Gradbeništvo.

Komunala Slovenska Bistrica zimsko službo izvaja na 216 km lokalnih cest, dobrih 45 km mestnih ulic ter 28 km pločnikov in vsa asfaltirana parkirišča v mestu Slovenska Bistrica. :

Natalija Sinkovič

Nazadnje urejano na 0, 30.11.2022 12:13
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Poišči