( ISSN 2738-5760 )

Srečanje jubilantov in inovatorjev Impola

V petek, 25. 11. 2022, je v Viteški dvorani bistriškega gradu potekala slovesnapodelitev zahval in priznanj jubilantom in inovatorjem skupine Impol. Vsako leto se med jubilanti srečajo Impolčani, ki že vrsto let izkazujejo svojo zvestobo Impolu, med inovatorji pa izberemo tiste z najbolj inovativnimi idejami. Vsi skupaj tako ustvarjajo zgodbo Impola, ki sloni na tradiciji in se osredotoča na dobro pozicijo na trgu v prihodnosti. Letos so bili še posebej veseli, da so se lahko po dveh letih premora ponovno družili na tradicionalni prireditvi.

Prireditev je potekala v Viteški dvorani gradu Slovenska Bistrica. Povabljene je naprej nagovoril glavni izvršni direktor skupine Impol, Andrej Kolmanič, nato smo podelili zahvale za 40 let neprekinjenega dela v skupini Impol ter zlati, srebrni in bronasti znaki Impola za 30-, 20- in 10-letno zvestobo Impolu. Zlate znake Impola so prejeli tudi inovatorji leta 2022, ki jih je bilo letos 20. Dogodek je glasbeno dopolnila odlična kantavtorica, pevka, kitaristka in skladateljica Ditka, ki jo je na klavirju spremljal oče Gorazd Čepin. Za kulinarično doživetje po uradnem delu pa so poskrbeli bodoči gostinski mojstri, dijaki iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, ki so borbončice udeležencev razvajali s sicer tradicionalnimi jedmi na sodoben, mladosten način.

Prejemniki zahval in priznanj

Jubilanti za 10 let: 21 zaposlenih

Jubilanti za 20 let: 32 zaposlenih

Jubilanti za 30 let: 4 zaposlenih

Jubilanti za 40 let: 18 zaposlenih

Inovatorji: 20 zaposlenih

Med inovatorji je tudi Blaž Brumec,ki je zaposlen na 25-MN stiskalni liniji. S svojim delom in prijavljanjem koristnih predlogov prispeva k stalnemu razvoju opreme. Na vseh delovnih mestih išče rešitve, ki bi olajšale delo zaposlenim in prispevale k varnejšemu in učinkovitejšemu delu. Blaž je predan in motiviran zaposleni. V tem letu je bilo potrjenih 12 njegovih koristnih predlogov, ki se nanašajo na izboljšave opreme, izboljšanje varnega dela in urejanje delovnega okolja, da bi bilo uporabno in prijazno do zaposlenega.

Tomaž Juhart je aktivno sodeloval pri uvajanju metode 5S. Prav tako je zelo dejaven na področju prijavljanja koristnih predlogov in incidentov. Z njegovo pomočjo smo dosegli večjo varnost in urejenost delovnega mesta, prav tako je pripomogel k zmanjšanju števila zastojev na žagi Elumatec 1.

Mitja Predikaka in Boštjan Tomažič sta na svojem področju prijavila in predstavila že veliko koristnih predlogov, ki so pripomogli k povečanju produktivnosti in stabilnosti procesa. Gre za zaposlena, ki s svojim delom prispevata k razvoju in povečevanju učinkovitosti procesa. Z letošnjim koristnim predlogom sta s svojimi sodelavci pripomogla k prestavitvi programa za kupca Samsung, ki se izdeluje v velikih količinah in je zasedal najbolj produktivno proizvodno linijo v profilarni. Cilj koristnega predloga je bil razbremeniti 28-MN proizvodno linijo in pridobiti proste kapacitete za izdelke višje stopnje zahtevnosti z namenom pridobivanja novih trgov in kupcev ter zasedbo prostih kapacitet na 25-MN proizvodni liniji. Zaposleni so v nekajmesečnem obdobju uspešno prešli na redno proizvodnjo omenjenega programa. Hkrati so program še optimizirali, s čimer so povečali produktivnost za približno 25 odstotkov.

 

Mojca Kos

 

  • november 28, 2022
Nazadnje urejano na 0, 29.01.2023 15:36
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči