( ISSN 2738-5760 )

Šport

Kegljačice Impola jesenski del zaključile s porazom

Kegljačice Impola so v zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva gostovale v celjskem Golovcu ter zabeležile še tretji poraz v zadnjih štirih krogih. Domačinke so bile boljše s 6:2.

Celjanke, ki so hit letošnjega prvenstva, kot so bile Bistričanke v preteklih dveh sezonah, so do zmage prišle precej lažje, kot so pričakovale. Vsega je bilo konec že po prvih treh nastopih, čeprav tudi v domačih vrstah nismo videli briljantne izvedbe. Še najbolje je nastop uspel Anji Kozmus, ki je skupno podrla 552 kegljev, kar je v neposrednem dvoboju z Barbaro Jurančič zadostovalo za prepričljivo zmago.
Nastop bistriških deklet bi lahko ocenili kot tekmovanje na daljavo – brez pravega efekta. Petra Pečovnik je skupno podrla 531 kegljev ter v predzadnjem dvoboju priborila prvo točko za Bistričanke.
Z 9. krogom državne lige se je zaključil prvi del prvenstva, po katerem so kegljačice Impola z 8 točkami na 5.mestu, kar je gotovo manj od pričakovanj.
Fantje so zadnjem krogu gostovali v Prevalje, kjer so se pomerili z ekipo TRO Korotana ter prav tako izgubili s 6:2, a kljub navidezno visokemu porazu odigrali dobro srečanje. Po štirih nastopih je bil izid izenačen, nato pa je za domače na stezo stopil Miha Debelak, ki mu je uspel izvrsten nastop in skupno je podrl kar 593 kegljev. Pri kegljačih Impola je odličen nastop uspel Primožu Topolšku, ki je tekmo zaključil s 577 podrtimi keglji, 564 kegljev pa je podrl Tilen Topolšek.
Fantje so po uvodnem delu prvenstva z 8 točkami na 7. mestu, a v izenačeni ligi za vodilnimi Brežicami zaostajajo le 4 točke, kar je za novince v ligi vsekakor lep uspeh.
Prvenstva so bodo nadaljevala 21. januarja, ko bo na sporedu 10. krog.

Napisal: Damijan DRAME

  • december 4, 2022
Nazadnje urejano na 0, 04.12.2022 13:39
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

pon tor sre čet pet sob ned

 OSMRTNIC1 13

Poišči