( ISSN 2738-5760 )

Šport

Alexu Vodušku pokal za najmlajšega zmagovalca 41. Zlate rokavice

Arena Campus Sava je bil minulo soboto prizorišče že 41. Zlate rokavice, ki ga je v najstarejšem slovenskem mestu letos organiziral Pučko Boxing. Gre za najstarejši slovenski boksarski turnir, na katerem smo videli tudi precej znanih oseb iz gospodarstva in športa, med njimi tudi seveda Dejana Zavca, nekdanjega svetovnega prvaka. Posebna gostja večera je bila trikratna mladinska evropska in aktualna mladinska svetovna prvakinja v kategoriji do 70 kg, Veronika Nakota iz Ukrajine.

Letos se je v glavnem delu tekmovanja zvrstilo 8 dvobojev, med nastopajočimi pa so bili boksarji iz Italije, Bosne in Hercegovine ter Slovenije. Med slednjimi so bili tudi boksarke in boksarji iz bistriškega boksarskega kluba, ki trenirajo pod vodstvom bivšega državnega prvaka Matica Samasturja.
V uvodnem delu turnirja so v večji meri priložnost dobili mlajši boksarji, ki so šele na začetku boksarke poti, nekateri izmed njih pa imajo kljub mladosti za seboj že nekaj dvobojev. Tako sta v prvem delu nastopili tudi bistriški boksarki Mia Pečovnik ter Tara Prosenjak, za kateri je ptujski nastop bil prvi v njuni karieri. Pečovnikova je boksala v kadetski konkurenci v kategoriji do 53 kg, njena nasprotnica pa je bila Grallie Rudd, članica Intercoma iz Celja. Dvoboj se je končal z neodločenim izidom, kar je za debitantski nastop Pečovnikove gotovo spodbudno. Prosenjakova je nastopila v mladinski konkurenci do 60 kg, njena nasprotnica pa je bila Sara Vozlič iz BK Ring Ptuj. Izkušenejša Ptujčanka je bila na koncu boljša ter zasluženo slavila.
V glavnem delu turnirja sta nastopila tudi dva mlada Bistričana. Alex Vodušek, aktualni viceprvak v konkurenci mlajših kadetov (Schoolboys) v kategoriji do 44 kg, je tokrat v kategoriji do 46 kg nastopil proti Rinorju Berishi, članu celjskega Intercoma. Vodušek je bil boljši in si ob zmagi priboril tudi pokal, namenjen najmlajšemu zmagovalcu turnirja.
Val Prosenjak, aktualni državni prvak v kadetski konkurenci do 60 kg, je nastopil v kategoriji do 63 kg, njegov nasprotnik pa je bil izkušeni Gal Patrik Tojnko iz Intercoma, ki je pred dobrim mesecem slavil na evropskem pokalu EUBC v Zagrebu. Celjan je v dvoboju vnovič pokazal svojo kvaliteto in po prekinitvi sodnika v 3. rundi zasluženo zmagal.
Najzanimivejši dvoboj večera je bil v članski konkurenci v kategoriji do 86 kg, v katerem sta se pomerila Italijan Davide German in Kevin Dornik, član Intercoma. V izjemnem dvoboju je več pokazal Dornik in na koncu osvojil prestižen pokal, Zlato rokavico.

  • december 13, 2022
Nazadnje urejano na 0, 13.12.2022 10:12
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

pon tor sre čet pet sob ned

 OSMRTNIC1 13

Poišči