( ISSN 2738-5760 )

Šport

Primož Topolšek 8. na državnem prvenstvu U23, Špeli Kunčič 11. mesto

V Hrastniku in Tržiču je bilo v ponedeljek finale državnega prvenstva v kegljanju v kategoriji U23. Barve bistriškega KK Impol sta branila Špela Kunčič in Primož Topolšek, ki sta se edina uvrstila v finalni del tekmovanja.

Primož je v Tržiču svojo nalogo opravi bolje kot v Škofji Loki ter na koncu med posamezniki osvojil odlično 8. mesto, v kombinaciji pa je pristal na 11. mestu.

Naslov prvaka med posamezniki je osvojil Denis Pašić iz Pivke. Srebrno kolajno je osvojil Anže Cej iz Postojne, zadnje mesto, ki prinaša kolajne, pa je pripadlo Primožu Kastanetu iz Taborske jame.

V kombinaciji se je na vrh zavihtel Vid Ponebšek, član Litije. Drugo mesto je osvojil Pašić iz Pivke, bronasto kolajno pa je osvojil Matevž Vilhar iz Postojne.

Špela Kunčič je med posameznicami na koncu osvojila 11. mesto.

Po nastopu v Škofji Loki je kazalo na precej vidnejšo uvrstitev, saj je bila Kunčičeva s 1134 podrtimi keglji na odličnem 4. mestu, nastop v Hrastniku pa se ni izšel po načrtih mlade Bistričanke, saj je podrla 550 kegljev, kar je bilo dovolj za uvrstitev takoj za prvo deseterico.

Naslov državne prvakinje je zasluženo odšel v Kamnik. Tea Repnik je z odličnimi nastopi že v prvem delu pokazala, da je glavni favorit za naslov, v Hrastniku pa je s svojim nastopom napovedi tudi udejanila. Drugo mesto je osvojila Maja Hren iz Cerknice, bronasta kolajna pa je pristala na vratu Lee Pašić iz Pivke.

V kombinaciji je Kunčičeva osvojila 7. mesto. Tudi tukaj je naslov državne prvakinje osvojila Tea Repnik. Srebro je osvojila Pašićeva, bron pa Lea Drnovšek iz Kamnika.

Napisal: Damijan DRAME

  • december 29, 2022
Nazadnje urejano na 0, 30.12.2022 16:33
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

pon tor sre čet pet sob ned

 OSMRTNIC1 13

Poišči