( ISSN 2738-5760 )
Foto: Pixabay Foto: Pixabay

K naturopatu ni treba daleč

Ljudje se, ko nam ponagaja zdravje, radi zatekamo k alternativnim metodam zdravljenja. Ena izmed njih je tudi naturopatija. Kaj je, kako deluje, to vam predstavljamo v članku. In tudi to, da imamo naturopatinjo v Slovenski Bistrici. Hkrati poudarjamo, da nobeno alternativno zdravljenje ne bi smelo biti nadomestilo za bolezni, ki potrebujejo medicinsko obravnavo. Alternativne oblike se uporabljajo kot dopolnilo k zdravljenju, lahko tudi k osebnemu in duhovnemu napredku. 

Zaradi nezdravega načina življenja, nezdrave prehrane, pomanjkanja spanca, pomanjkanja gibanja, svežega zraka, prevelike količine stresa in drugega velikokrat lahko pride do neravnovesja. Za to, da se to neravnovesje ne bi na dolgi rok izrazilo kot bolezen, lahko veliko naredimo sami. 

Naturopatija izvira iz narave, zato ji pravimo tudi naravna medicina. Že iz Hipokratovih časov izvira prepričanje, da imamo vsi ljudje lastno moč zdravljenja oziroma da se je človeško telo sposobno samo ozdraviti. 

"V naturopatiji vedno poiščemo vzrok bolezni in s pomočjo naravnih tehnik spodbudimo življenjsko energijo, ki pripelje do zdravja. Naturopat ne zdravi, ampak zdravje krepi. Aktivira procese samozdravljenja z različnimi naturopatskimi tehnikami. Če pri bolniku maksimalno okrepimo vitalno energijo, bodo tudi zdravila bolje delovala in se bodo lažje absorbirala. Naturopat ne postavlja diagnoz, postavi pa terapevtska naturopatska priporočila, ki posamezniku ne smejo škoditi," pojasnjuje diplomirana tradicionalna naturopatinja in holistična iridiologinja Zlatka Dreo in dodaja: »Naturopatija je vzdrževanje zdravja, fizičnega in psihičnega, vsebuje okoli 1500 različnih tehnik. Ena od njih, značilna za Slovenijo, je APITERAPIJA, pomoč pri zdravju s čebeljimi izdelki, masažami in čebeljimi piki. To holistično, alternativno terapijo priznava v Sloveniji tudi alopatska – uradna medicina, saj jo lahko po pridobljenem izpitu, tudi izvajajo zdravniki. V tujini - Nemčiji, Švici, Kanadi, Avstraliji, Kitajskem - je naturopatija kot specialistična smer za zdravnike in jo zavarovalnice ponujajo kot dodatno, nadstandardno zavarovanje. Znani naturopatiso pater Knajp, pater Ašič in najstarejša v  Evropi Naturopatska fitoterapevtska lekarna Olimje."

Naturopatski pregledi so primerni za ljudi vseh starosti in za vsako bolezensko stanje. "Naturopati ne zdravimo, ampak z določenimi tehnikami krepimo zdravje ob naravnem zdravljenju. Primerni so torej za vse, ki si želijo izboljšati zdravjeVsak je sam odgovoren za svoje zdravje in ne moremo z malenkostmi  obremenjevati zdravstvenega sistema. Zato vedno pridejo prav zdravilni nasveti in čajčki naših babic in prababic," še dodaja Dreova.


Vrste naravnih tehnik za spodbuditev zdravja 

So check poste web copie 1"Naturopatske tehnike zajemajo individualno svetovanje pri prehranjevanju, glede na pomanjkanje energije v posameznih organih, pripravo Bachovih cvetnih esenc, glede na psihično in fizično stanje osebe, svetovanje za čiščenje toksinov iz telesa, analizo primanjkljajev energije v življenjsko pomembnih organih, refleksoterapijo, upoštevanje zakonitosti tradicionalne kitajske medicine, avrikologijo - analiza pretoka energij energij na ušesih, iridiologijo - pregled irisa z lupo ali iridioskopom, aplikativno kineziologijo, moksanje, fitoterapijo in spagiriko, hidroterapijo - knajpanje ter priporočila za dodajanje prehranskih dodatkov," razloži Zlatka Dreo. Ob tem še dodaja, da v svoji ordinaciji za diagnosticiranje uporablja BioScan, Zapper in NLS Biophilio.

"BioScan ali Oligoscan je inovativna, hitra in natančna tehnologija za določanje stanja mineralov v telesnih tkivih in ugotavljanje morebitne obremenitve s težkimi kovinami. Analizira vsebnost vitaminov, mineralov, aminokislin, težkih kovin, zakisanost medceličnine, učinkovitost prebave in celostno delovanje notranjih organov. Zapper deluje tako preventivno kot kurativno in pomaga pri odpravi vzrokov slabega počutja. Namen diagnostike in zdravljenja z NLS Biophilio je pridobiti informacije o zdravstvenem stanju z uporabo računalnika in posebnih programov (objektivno stanje telesnih tkiv, notranjih organov, celic, kromosomov in celo hormonov."

Naturopatske preglede v Naturopatskem centru na Ljubljanski cesti 42 (stavba IZZA) izvaja diplomirana tradicionalna naturopatinja in holistična iridiologinja Zlatka Dreo. Pregled in svetovanje trajata, odvisno od zdravja posameznika, od 60 do 120 minut. Cena pregleda je 50 evrov. Naročite pa se lahko po telefonu 031 653 249 ali po elektronski pošti This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Natalija Sinkovič

  • December 31, 2022
Last modified on Wednesday, 04 January 2023 17:25
Rate this item
(3 votes)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
4
6
11
12
13

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

Poišči