( ISSN 2738-5760 )
Foto: Amadeja Mlakar Foto: Amadeja Mlakar

Nesreča ob silvestrovanju na Trgu svobode

Najdaljšo noč so mnogi preživeli  na številnih prireditvah in silvestrovanjih na prostem, kjer večjih kršitev policisti niso beležili, vendar pa poročajo o nesreči, ki se je zgodila na silvestrovanju na Trgu svobode v Slovenski Bistrici.

Ob uporabi pirotehničnih izdelkov takoj  po polnoči, se je ena od baterij z izstrelki prevrnila, izstrelki pa so začeli leteti v zbrano množico. Pri tem so izstrelki zadeli tri občane.
Ena oseba je pri tem zadobila težjo telesno poškodbo, še dva občana na kraju, pa sta zadobila  lažje  telesne poškodbe. Vse poškodovane je oskrbela  zdravniška ekipa v UKC Maribor. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi kaznivega dejanja.

"Malo po polnoči je nek moški na sredino ceste postavil kaseto in jo prižgal. Slednja se je ob vetru prevrnila in iztrelki so začeli švigati pod noge zbranih v neposredni bližini. Naenkrat sem videla moskega, ki je hitel mimo, kako se je sklonil in se začel držati za oko. Vsak od nas zbranih je iskal zavetje pred istrelki. Po nekaj minutah, ko se je stanje umirilo, sem videla, da seje moski še vedno držal za oko, videlo se je da ga boli. V tistem so do njega pristopili gasilec in varnostniki, ki so ga odvedli v zavetje bližnjega prostora. Nato so kmalu začeli policisti ter varnostniki raziskovati, kaj se je zgodilo, prišlo je reševalni vozilo, nato še eno. Ko sem govorila z bližnjimi očividci, so bili kar pretreseni, pa tudi pokanja več ni bilo, saj so policisti in varnostniki razbili vsak nadaljnji poskus. Tisto šviganje izstrelkov je bilo pa grozljivo doživetje," poroča naša novinarka Amadeja Mlakar, ki je bila priča dogodku. Po dogodku je govorila z direktorjem RIC-a Tomažem Repnikom, ki je bil pretresen in je povedal, da so si vsi prizadevali, da ne bi bilo pokanja in da neljubi dogodek zelo obzaluje in upa, da bo s poskodovanimi vse dobro. Prav tako upa, da bo storilec čim prej odkrit.

Sicer pa policisti operativno  komunikacijskega  centra Policijske uprave Maribor poročajo, da so v času od  5. ure 31. 12. 2022, do  5  ure 1.1.2023, na interventno telefonsko številko 113, sprejeli skupno 229 klicev, od tega 86 takšnih, ki so zahtevali posredovanje najmanj ene policijske patrulje na kraju dogodka.

Ob  svojem rednem delu, so beležili še naslednje posebej izstopajoče dogodke: Obravnavanih je bilo 13 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine in poškodovanja tuje stvari. Na  področju javnega reda in miru so obravnavali 4 kršitve na javnem kraju in 16 kršitev v zasebnih prostorih.Pridržan  je  bil  en  vinjen  kršitelj na območju mesta Maribor, kateri je kršil  javni  red  in  mir  in  se tudi ob posredovanju policistov ni želel pomiriti ter je nadaljeval s kršitvami. Na področju prometa je bilo obravnavanih skupno 14 prometnih nesreč, od tega  ena  nesreča  s  telesnimi poškodbami, v kateri se je ena oseba lažje telesno poškodovala.

Natalija Sinkovič

Nazadnje urejano na 0, 12.01.2023 06:04
Oceni ta prispevek
(4 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči