( ISSN 2738-5760 )
Foto: Amadeja Mlakar Foto: Amadeja Mlakar

Tudi letos Občina Slovenska Bistrica ni pozabila na socialno ogrožene

Na 1. dopisni seji Občinskega sveta Občine Slovenska Bistrica so v sredo, 28. decembra 2022, svetniki sprejeli predlog sklepa o dodelitvi finančne pomoči socialno ogroženim posameznikom in družinam v sodelovanju z OZRK Slovenska Bistrica.

 

Območno združenje Rdečega križa Slovenska Bistrica pomaga pri preprečevanju in lajšanju trpljenja ljudi, zaščiti življenja in zdravja ljudi ter zagotavljanju spoštovanja človekovih pravic, posebno med oboroženimi spopadi in drugimi izrednimi stanji ter opravlja druge naloge določene s tem zakonom in statutom. Glede na to, da se višajo cene osnovnih dobrin, ki bodo prizadele najšibkejše v družbi, se je predlagalo občinskemu svetu v sprejem dodatno financiranje Rdečega križa, Območnega združenja Slovenska Bistrica z namenom pomagati socialno ogroženim posameznikom in družinam.

Petra Hojnik, sekretarka OZRK Slovenska Bistrica: »Kot že predhodna leta so tudi letos občinski svetniki skupaj z g. županom izkazali skrb in posluh za najšibkejše in socialno ogrožene posameznike in družine v naši občini. Dodeljena sredstva bomo razdelili med več kot 500 posameznikov in družin v obliki Mercatorjevih vrednostih kartic. S to izbiro smo se želeli kar najbolje približati prejemnikom, saj ima Mercator najbolj razširjeno mrežo trgovin v naši občini. Tovrstna pomoč ljudem v stiski pomeni ogromno pri nakupu nujno potrebnih življenjskih dobrin, sploh v tem času po praznikih, glede na draginjo in energetsko krizo. Verjamem, da pomoči potrebnim s to gesto vsaj malo olajšamo njihovo stisko.«

Za socialno ogrožene posameznike so občinski svetniki dodelili sredstva Območnemu združenju Rdečega križa Slovenska Bistrica v višini 34.750,00 EUR. Socialno ogroženi posamezniki oziroma družine bodo prejeli vrednostne kartice po naslednjem ključu: vrednostno kartico v višini 50 EUR za eno ali dve osebi, vrednostno kartico v višini 100 EUR za 3 ali 4 osebe ter vrednostno kartico za 150 EUR za 5 oseb ali več.

Amadeja Mlakar

 
 
 
Last modified on Monday, 25 December 2023 17:14
Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči