( ISSN 2738-5760 )

Župan imenoval dva podžupana

Župan občine Slovenska Bistrica, dr. Ivan Žagar, je v četrtek, 5. januarja 2023, imenoval dva podžupana.

Župan dr. Ivan Žagar je na položaja dveh podžupanov imenoval Žarka Furmana in Modesta Motalna. Funkcijo nastopita s 5. januarjem in jo bosta opravljala nepoklicno. 

Žarko Furman 1 1Žarko Furman se je rodil 13. februarja 1979 v Mariboru. Otroštvo je preživel v Slovenski Bistrici, kjer je obiskoval tudi osnovno šolo. Po končani srednji šoli je nadaljeval študij na Ekonomsko - poslovni fakulteti v Mariboru in po uspešnem zaključku študija v Mariboru, študij nadaljeval na Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici. Karierno pot je začel v mednarodnem trgovskem podjetju in jo nato nadaljeval v slovenskem podjetju, ki se ukvarja z veleprodajo živil, kjer od leta 2013 opravlja delo direktorja. Je poročen in oče sina. Živi v Slovenski Bistrici. Na funkcijo podžupana je bil imenovan že petič. "Vesel sem, da me je župan, dr. Ivan Žagar, ponovno imenoval na to funkcijo. To pomeni, da mi zaupa. Gre za iste vrednote, ki jih delimo, in tudi prioritete pri projektih, za katere mislimo, da so najboljši in da imajo čim večji pozitivni učinek za občane. Pomeni tudi, da se razumemo in da znamo v nekaterih situacijah, če je treba, stopiti korak nazaj in ne le trmasto vztrajati pri svojem, to je v politiki potrebno in nujno," je po imenovanju povedal Žarko Furman.

Posnetek zaslona 2023 01 05 140008Modest Motaln je rojen 27. aprila 1989, otroštvo je preživel v Sp. Prebukovju, osnovno šolo pa je obiskoval na Šmartnem na Pohorju. Po končani srednji šoli se je odločil za študij hortikulture. Je inženir hortikulture in je zaposlen na bistriški Komunali, kjer kot vodja oddelka za javne površine skrbi za zelene javne površine. 12 let je bil predsednik KS Šmartno na Pohorju, že tretji mandat pa je občinski svetnik. "Vesel in počaščen sem, da se je župan tako odločil in hkrati prevzemam veliko odgovornost do občank in občanov. Prepričan pa sem, da bom s svojimi izkušnjami lahko prispeval za dobrobit občanov občine Slovenska Bistrica, saj si Slovenska Bistrica zasluži sodobno mesto in razvito podeželje. Predvsem bom županu v pomoč pri svetovanju o komunalni in cestni infrastrukturi, blizu pa mi je tudi področje družbenih dejavnosti. Žal pa se bom moral odreči članstvu v nekaterih svetih zavodov, kjer sem doslej deloval, in tudi članstvu v svetu KS Pohorski odred, saj te funkcije niso združljive s funkcijo podžupana," je po imenovanju povedal Modest Motaln.

Funkcija podžupana je, da pomaga županu pri njegovem delu in opravlja posamezne naloge iz pristojnosti župana, za katere ga župan pooblasti. Tudi nadomešča župana v primeru njegove odsotnosti ali zadržanosti. V času nadomeščanja župana opravlja podžupan tekoče naloge iz pristojnosti župana in tiste naloge, za katere ga župan pooblasti.

Natalija Sinkovič

  • januar 5, 2023
Nazadnje urejano na 0, 05.01.2023 14:30
Oceni ta prispevek
(6 glasov)

Poišči