( ISSN 2738-5760 )
KS Pohorski odred, Foto: Jure Detiček, KS Poh. odred KS Pohorski odred, Foto: Jure Detiček, KS Poh. odred

Svet KS Pohorski odred bo deloval le s šestimi člani

Potem ko je bil član sveta krajevne skupnosti Modest Motaln imenovan za podžupana Občine Slovenska Bistrica, bo svet KS Pohorski odred deloval le s šestimi člani.

Z imenovanjem za podžupana Občine Slovenska Bistrica je zaradi nezdružljivosti funkcij Modestu Motalnu prenehal mandat v svetu Krajevne skupnosti Pohorski odred. "V ponedeljek, 9. 1. 2023, smo prejeli odstopno izjavo člana KS Modesta Motalna, uradno se bomo z odstopom seznanili na naslednji redni seji Sveta KS," nam je povedal predsednik KS Pohorskega odreda Ludvik Repolusk. Ali bo svet krajevne skupnosti v tem primeru dobil nadomestnega člana, smo preverili na Oddelku za splošne in pravne zadeve: "Krajevna skupnost deluje naprej s 6 člani. Šele če bi prenehal mandat najmanj tretjini članov sveta KS, bi se izvedle nadomestne volitve v skladu s 110. členom Zakona o lokalnih volitvah," je pojasnila vodja oddelka Janja Tkavc Smogavec.
V svetu KS Pohorski odred tako ostajajo: predsednik Ludvik Repolusk, podpredsednik dr. Peter Cvahte, Luka Zorko, mag. Rebeka Tramšek, Nika Gerdovič in Samo Praprotnik. Po besedah predsednika Ludvika Repoluska delo v svetu KS zaradi enega člana manj ne bo okrnjeno, saj je pripravljenost za delo vseh članov Sveta KS Pohorski odred na visoki ravni.
 
Natalija Sinkovič
Nazadnje urejano na 0, 12.01.2023 13:33
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

Poišči