( ISSN 2738-5760 )

Kultura

Knjižnica Josipa Vošnjaka Knjižnica Josipa Vošnjaka

KJV - Zorkini pripetljaji

V petek, 13. januarja, so v Knjižnici Josipa Vošnjaka gostili magistrico dramskih umetnosti, profesionalno igralko z večletnimi izkušnjami na področju poučevanja igre, Vesno Anđelkovič. Predstavila se je z monokomedijo Zorkini pripetljaji.

Vesna Anđelković je magistra znanosti dramskih umetnosti, profesionalna igralka z večletno izkušnjo na področju poučevanja igre. Od leta 2005 živi in dela v Sloveniji kot samozaposlena v kulturi in opravlja poklic igralke. Prav tako se je predstavila kot režiserka v več gledaliških predstavah. Od leta 2012 izvaja in vodi projekte na področju vzgoje in izobraževanja otrok, predvsem dramske krožke po osnovnih ter gledaliških šolah. Je tudi avtorica Enostavnega priročnika gledališke vzgoje. Po njenem mnenju je delo pedagoga predvsem ustvariti pogoje, ki omogočajo razvoj talenta in željo po igri. Predvsem si želi pomagati učencem najti svojo odrsko identiteto ter skozi vaje, pogovore in izbor nalog pomagati učencem pri razvoju osebnosti ter individualnega igralskega izraza.
Glavno junakinjo in njene dogodivščine smo v preteklosti že spoznali v prvih dveh monokomedijah z naslovom Ljubezen na leskovački način in Ljubezenski oglas. Brez težav smo se ponovno poistovetili z usodo ženske, večne iskalke ljubezni, z njo delili ljubezenske dogodivščine, polne nepozabnih pogovorov, moško-ženskih nasvetov in zaključkov. Smeh je bil pričakovan in prav tako tudi zagotovljen.

Tanja Jakolič

  • januar 16, 2023
Nazadnje urejano na 0, 17.01.2023 07:20
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

pon tor sre čet pet sob ned

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

Poišči