( ISSN 2738-5760 )

Se bodo bistriški vrtci podražili?

V četrtek, 26. januarja bo zasedal občinski svet občine Slovenska Bistrica. Med 17 točkami dnevnega reda je tudi predlog podražitve cene javnih vrtcev. Te so se nazadnje spremenile 1. novembra 2020.

Tudi vrtci se srečujejo z zelo povišanimi stroški, zato so v Vrtcu Otona Župančiča pripravili izhodišče za povišanje cen vrtcev. »Stroške v vrtcih povečujejo na eni strani zakonodaja za plače in normative v vrtcih, na drugi strani pa materialne zahteve okolja. Predšolska vzgoja je dejavnost, ki je v javnem sektorju ena izmed najbolj normiranih in standardiziranih dejavnosti, zato je na tem področju mogoče sprejemati ukrepe za racionalizacijo le v okvirih, ki jih določa zakonodaja,« so med drugim zapisali v poročilu, ki ga bodo na seji občinskega sveta obravnavali prihodnji četrtek. Poročilo je v celoti na voljo na občinski spletni strani na tej >>povezavi.

Predlagane nove cene:

Slika9

Če bo občinski svet nove cene potrdil, bodo te začele veljati 1. februarja letos. Cene za prvo starostno obdobje bodo višje za slabih 17 %.

Natalija Sinkovič


  • januar 18, 2023
Nazadnje urejano na 0, 27.01.2023 14:35
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Poišči