( ISSN 2738-5760 )

Šport

Na tekmovanju v Perthu je Vito osvojil srebrno medaljo, Foto: Vito Dragič Na tekmovanju v Perthu je Vito osvojil srebrno medaljo, Foto: Vito Dragič

Vito ponovno najboljši slovenski judoist

V Ljubljani so v ponedeljek, 23. januarja, razglasili najboljše slovenske judoistke, judoisti in judo klubi, najboljšim so podelili tradicionalne nagrade za leto 2022.

Judoist leta je postal Bistričan, član Judo kluba Impol ter sredozemski prvak in zmagovalec evropskega pokala v Sarajevu Vito Dragič, judoistka leta pa Anka Pogačnik, ki je na evropskem prvenstvu osvojila bronasto medaljo in s tem dosegla uspeh kariere. Nagrada za najboljši klub je pripadla ljubljanskemu Judo klubu Bežigrad.

Vito Dragič je s prvim mestom na mediteranskih igrah v kategoriji nad 100 kilogramov dosegel rezultat sezone. Z zlatom se je okronal še na evropskem pokalu v Srbiji in na domačem tekmovanju Pohorski bataljon. Srebro je osvojil na svetovnem pokalu v Avstraliji na Perth Oceania Open in na članskem državnem prvenstvu.

Vito je svoje načrte za letos predstavil takole: "Mediteranske igre so bile zame lani izjemen uspeh, zelo sem zadovoljen in ponosen na rezultat. Vsi uspehi v lanskem letu so potrditev, da sem se pravilno lotil priprave in izbral koledar, ki je meni ustrezal. Tekmovalni koledar je zelo poln in na vse tekme ne moreš iti sto procentno pripravljen, ker jih je preveč. Tekmovalni program prilagajam sebi in svojemu počutju. Upam, da me letos ne zanese, kajti tekmovanj je ogromno in nabrati si je potrebno kvalifikacijske točke za Pariz 2024. Neko mejo ravnovesja med pripravami, treningi in regeneracijo je kar umetnost najti. V prvi polovici letošnjega leta moram še dobiti kakšen dober rezultat, v drugi polovici pa bodo visoke uvrstitve še bolj pomembne, ker se kvalifikacijske točke štejejo s polno vrednostjo."

Natalija Sinkovič, vir: Judo zveza Slovenije

  • januar 23, 2023
Nazadnje urejano na 0, 24.01.2023 05:45
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

pon tor sre čet pet sob ned

 OSMRTNIC1 13

Poišči