( ISSN 2738-5760 )
Novo, začasno parkirišče za obiskovalce zdravstvenega doma, Foto: Natalija Sinkovič Novo, začasno parkirišče za obiskovalce zdravstvenega doma, Foto: Natalija Sinkovič

Od nedelje pri zdravstvenem domu ne bo več mogoče parkirati

V nedeljo, 29. januarja, bodo izvajalci dograditve in rekonstrukcije Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica omejili prostor za gradbišče na zdajšnjem parkirišču.

To pomeni, da parkiranje pri zdravstvenem domu ne bo več mogoče. »Vse paciente zato naprošamo, da uporabijo nadomestno parkirišče, na katerega lahko dostopajo iz Kopališke ulice. Parkiranje pred zdravstvenim domom bo mogoče le za urgentne paciente in urgentna vozila,« je povedala direktorica Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica Urška Sedmak. Nadomestno parkirišče je na območju, kjer naj bi stalo zeleno parkirišče uredila Občina Slovenska Bistrica. Parkirišče naj bi bilo dovolj veliko in ne bi smelo prihajati do pomanjkanja. Od parkirišča do zdravstvenega doma je speljana tudi potka.

Rekonstrukcija in dozidava zdravstvenega doma bo predvidoma stekla na začetku februarja

Pripravljalna dela naj bi izvajalci začeli na začetku februarja. »Investicija dograditve in rekonstrukcije zdravstvenega doma bo zajemala bo zajemala novo, četrto zgradbo v dveh nadstropjih in klet. V kletnih prostorih bodo garderobe in arhiv, pritličje bo namenjeno urgenci in reševalni ter patronažni službi. V prvem nadstropju bodo vsi otroški in šolski dispanzerji, v drugem nadstropju pa vse zobozdravstvene ordinacije in večnamenska predavalnica. Tretja stavba bo rekonstruirana, v prvem nadstropju bo razvojna ambulanta in dispanzer za mentalno zdravje otrok in mladostnikov, to je program, ki naj bi ga pridobili konec letošnjega leta. V pritličju pa bo urejen laboratorij. Vse splošne ambulante pa bodo urejene v prvi stavbi,« še dodaja Sedmakova. Investicija naj bi bila končana predvidoma junija 2024.

Nova zdravnica že sprejema neopredeljene paciente

»Na območju, kjer deluje Zdravstveni dom Slovenska Bistrica, to je na območju vseh štirih občin ustanoviteljic – Oplotnica, Poljčane, Makole Slovenska Bistrica, je po podatkih ministrstva za zdravje in zdravstvene zavarovalnice 1800 ljudi brez izbranega zdravnika. Ambulante za neopredeljene nismo vzpostavili, saj smo prejšnji teden zaposlili novo zdravnico družinske medicine, ki sprejema nove paciente. Ta zdravnica je dr. Vesna Stefanovič, specialistka družinske medicine,« pojasnjuje Sedmakova.

Stanje glede kovida in gripe se v Slovenski Bistrici ne razlikuje od stanja v državi

»Opažamo zmanjšano število brisov, okoli 200 na teden jih opravimo. Pri nas se je še vedno možno testirati vsak delovni dan, od ponedeljka do petka med sedmo in deveto uro in med dvanajsto in štirinajsto uro, in sicer brez naročanja. Prav tako še vedno cepimo proti gripi in kovidu v prostorih medicine dela, prometa in športa, vsako sredo od 14.00 do 17.00 brez naročanja. Zanimanje za obe cepljenji pada, glavnina cepljenja je bila opravljena decembra,« je še povedala direktorica Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica Urška Sedmak.

Natalija Sinkovič

Nazadnje urejano na 0, 24.01.2023 20:01
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Poišči