( ISSN 2738-5760 )
Marjan Pipenbaher pri Pelješkem mostu, Foto: Zdenko Kodrič Marjan Pipenbaher pri Pelješkem mostu, Foto: Zdenko Kodrič

Znani dobitniki občinskih nagrad

Na seji občinskega sveta, ki je bila v četrtek, 26. januarja 2023, so svetniki potrdili tudi dobitnike letošnjih občinskih nagrad.

Na razpis za vložitev predlogov za podelitev priznanj in nagrad Občine Slovenska Bistrica za leto 2022 je prispelo 15 predlogov, od tega: 1 predlog za častnega občana, 4 predlogi za listino, 10 predlogov za priznanje. Komisija je po razpravi Občinskemu svetu Občine Slovenska Bistrica predlagala naslednje dobitnike priznanj, ki jih je občinski svet tudi sprejel.

Naziv ČASTNI OBČAN OBČINE SLOVENSKA BISTRICA se podeli MARJANU PIPENBAHERJU iz Slovenske Bistrice za vrhunske dosežke na področju projektiranja mostov ter izjemne dosežke v znanstvenoraziskovalni dejavnosti. (O njem nastaja tudi dokumentarni film Mostovi na slikah neba)

LISTINA OBČINE SLOVENSKA BISTRICA se podeli STANISLAVU MLAKARJU iz Vrhol pri Slovenski Bistrici za večletno, aktivno in zelo uspešno delo v organih Občine Slovenska Bistrica, predvsem na področju izvajanja razvojnih projektov lokalne skupnosti, varnosti ter zaščite in reševanja.

PRIZNANJE OBČINE SLOVENSKA BISTRICA se podeli:

PLANINSKEMU DRUŠTVU SLOVENSKA BISTRICA iz Slovenske Bistrice za 100. obletnico delovanja in prenašanja planinskega izročila in vrednot na bodoče rodove.

VITU DRAGIČU iz Slovenske Bistrice za vrhunske dosežke na področju športa.

AKTIVU KMEČKIH ŽENA ČREŠNJEVEC iz Črešnjevca za požrtvovalno delo članic pri ohranjanju kulturne dediščine in podob naših krajev ter 30 let delovanja.

Priznanja, listino in naziv častni občan bodo dobitnikom vročili na slovesnosti ob občinskem prazniku, 12. marca - 12. marec 1311 je namreč datum nastanka listine, v kateri se v pisnih virih prvič omenjajo bistriški meščani. Od takrat letos mineva že 712 let.

Natalija Sinkovič

  • januar 26, 2023
Nazadnje urejano na 0, 26.01.2023 18:52
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Poišči